Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Απειλή για τη δημόσια υγεία η παραμονή 4.800 προσφύγων στο λιμάνι

prosfyges peiraia skines

Οι χώροι που διαμένουν οι μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά δεν είναι οι κατάλληλοι και η συνεχή παραμονή των ανθρώπων αυτών εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους, τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης.

Προσθέτει ότι η πολιτεία θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να μεταφέρει τους ανθρώπους αυτούς σε οργανωμένους χώρους, προκειμένου να μπορεί να υπάρχει ατομική υγιεινή, αφού ενόψει του καλοκαιριού αυξάνονται οι κίνδυνοι για θέματα υγείας και λόγω της ζέστης.

Ο Νίκος Πλατανησιώτης είπε ότι τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας στα μικρά παιδιά είναι προς το παρόν σε σταθερά επίπεδα, 5 με 6 περιπτώσεις την ημέρα, ενώ αναφορικά αν τίθεται θέμα νυχτερινής βάρδιας γιατρών, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή το ιατρικό προσωπικό μπορεί να καλύπτει την κατάσταση από το πρωί έως αργά το βράδυ.

Αν υπάρξει κάποιο έκτακτο περιστατικό οι επικεφαλής των εθελοντικών οργανώσεων μπορούν να καλούν τον ΕΚΑΒ, ενώ ήδη τα νοσοκομεία της περιοχής έχουν ενημερωθεί για το θέμα, πρόσθεσε ο ίδιος και επεσήμανε ότι στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1 βρίσκεται σε 24ωρη βάση ασθενοφόρο όχημα.

Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά ανέρχονται σε 4.800 άτομα.

Λόγω των αυξημένων αναγκών από αύριο θα διανέμει μερίδες φαγητού και ο στρατός, ενώ η διοίκηση του ΟΛΠ τοποθέτησε ήδη περισσότερες παροχές νερού.

kathimerini.gr

eep logo