Ανατροπές μάλλον, παρά εκπλήξεις!

Μια συζήτηση – αποτίμηση των πρόσφατων εκλογών

Μία αποτίμηση των πρόσφατων εκλογών αυτοδιοικητικών και περιφερειακών επιχείρησαν ο αναλυτής δεδομένων Γιώργος Τράπαλης και ο δικηγόρος Πειραιά Μίλτος Κλαπαδάκης μιλώντας με τον δημοσιογράφο Νότη Ανανιάδη, από τον οποίον ζήτησε η εφημερίδα «Kοινωνική» και το Portnet, να συντονίσει την σχετική συζήτηση.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Γιώργος Τράπαλης, δεν υπάρχει έκπληξη τόσο, όσο ανατροπή σε ορισμένες περιπτώσεις! Στάθηκε δε ιδιαίτερα στο δήμο Αθηναίων και στις εκτιμήσεις που είχε κάνει η εταιρεία του Good Affairs για τη δυναμική που φαινόταν για τον κύριο Δούκα από τον πρώτο γύρο. Ο Μίλτος Κλαπαδάκης σημείωσε το γεγονός ότι υπήρξε μία εκ νέου υποστήριξη των δημάρχων που είχαν καλό αποτύπωμα, ιδίως στην Περιφέρεια Πειραιά.

Όλοι οι συνομιλητές στάθηκαν στην ολιγωρία που επέδειξε ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ στην υποστήριξη δημάρχων που προέρχονται από αυτό τον χώρο, όπως ο Γιάννης Μώραλης και ο Στέλιος Αγγελούδης, που υποστηρίχθηκαν -αν υποστηρίχθηκαν και όσο υποστηρίχθηκαν- την τελευταία στιγμή. Υπογραμμίστηκε επίσης το γεγονός ότι στο δήμο Πειραιά έχουμε, για πρώτη φορά από συστάσεως του, ένα δήμαρχο να εκλέγεται για τρίτη συνεχόμενη φορά και μάλιστα κάθε φορά με μεγαλύτερο ποσοστό από την προηγούμενη. Τώρα δε, να φτάνει στο εντυπωσιακό 70% !
Ξεχωριστή αναφορά έγινε και στην ανατροπή που καταγράφηκε στο Πέραμα, όπου έχασε μεν ο Γιάννης Λαγουδάκης, ενώ επέστρεψε στον δημαρχιακό θώκο ο μετά από 17 έτη ο Γιάννης Λαγουδάκος!

Δείτε παρακάτω το βίντεο της συζήτησης των Β. Τράπαλη – Μ. Κλαπαδάκη με τον πολιτικό συντάκτη Νότη Ανανιάδη.

eep logo