ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για όλους & όλες: Προβολή Ταινίας για τη Γάζα

«Το Σιδερένιο Τείχος» στο Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας

Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα η δημοτική παράταξη "ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για όλους & όλες" θα πραγματοποιήσει προβολή της ταινίας «Το Σιδερένιο Τείχος» στο Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας*.

Σύμφωνα μ τη σχετική ανακοίνωση, "ενώ συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς να ισοπεδώνουν τη Λωρίδα της Γάζας και να σκορπούν το θάνατο σε χιλιάδες αμάχους, σας προσκαλούμε στο Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας, να συζητήσουμε και να κατανοήσουμε την κατάσταση που διαδραματίζεται στη Μέση Ανατολή.

Ομιλητές θα είναι ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος, ο οποίος έχει καλύψει ως ανταποκριτής τις εισβολές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας και ο παλαιστίνιος πρόσφυγας Μοχάμεντ Ελ Μπατά.

Θα ακολουθήσει η προβολή της ταινίας «Το Σιδερένιο Τείχος» σε σκηνοθεσία του Μοχάμεντ Αλ Άταρ & συζήτηση με τους/τις παρευρισκόμενους/ες.

Λίγα λόγια για την ταινία: Δυτική Όχθη, Λωρίδα της Γάζας. Το χρονικό της κατοχής από το 1967 μέχρι σήμερα. Συνεντεύξεις Παλαιστίνιων ακτιβιστών και αγροτών, Ισραηλινών αποίκων και στρατιωτικών, αναλυτών όπως οι Jeff Halper, Akira Eldar, Hind Khoury. Τείχη σύμβολα ανθρώπινου εξευτελισμού. Όταν η ατμόσφαιρα είναι ανελεύθερη, το μήνυμα της κάμερας δεν μπορεί να είναι ελπιδοφόρο. Είναι όμως ξεκάθαρο. Δε διαφαίνεται ειρηνική επίλυση ούτε και ίδρυση υγιούς και άρα βιώσιμου Παλαιστινιακού κράτος. Γιατί το σιδερένιο τείχος εκτός από την αξιοπρέπεια γκρεμίζει και τις αυταπάτες. (πληροφορίες από clickartlife)"

* Το Στέκι του Λιμανιού της Αγωνίας βρίσκεται Πραξιτέλους 78 & Βενιζέλου στον Πειραιά.

eep logo