Δήλωση προέδρου Β.Ε.Π. σχετικά με τον εκσυγχρονισμό 300 εργαστηρίων ΕΠΑΣ

To Επιμελητήριο είχε αναδείξει προ καιρού το θέμα.

Υπεγράφη χθες η τροποποίηση της σύμβασης για τον εκσυγχρονισμό 300 εργαστηρίων στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνι Γεωργιάδη, τον Διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ, Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Με την πρωτοβουλία αυτή, 300 πλέον εργαστήρια σχολών ΕΠΑΣ στη χώρα επιτέλους εκσυγχρονίζονται.

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά με την ομάδα τεχνικής εκπαίδευσης κ κατόπιν συζητήσεων με τον Διοικητή ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη, είχαν αναδείξει την ανάγκη εκσυγχρονισμού των σχολών ΕΠΑΣ για τα έτη 2021 – 2022. Κλιμάκιο ΒΕΠ και της ΔΥΠΑ είχε επισκεφτεί σχολές μαθητείας της επιμελητηριακής περιφέρειας του.

Ο πρόεδρος Β.Ε.Π, Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας δήλωσε:

"Το Β.Ε.Π. βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να αναγνωρίζονται κάποιες από τις προσπάθειές του για αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης. Το 2021 ξεκινήσαμε μια προσπάθεια με την ομάδα τεχνικής εκπαίδευσης του ΒΕΠ, η ΔΥΠΑ ήταν δίπλα μας. Μαζί επισκεφτήκαμε σχολές μαθητείας και τα εργαστήρια τους, καταγράψαμε τα προβλήματα τις ανάγκες και τα αποστείλαμε στη ΔΥΠΑ.

Είναι σημαντικό οι προσπάθειες να πιάνουν τόπο…και η ΔΥΠΑ μας απέδειξε και ότι ακούει και ότι κάνει πράξεις.

Το αποτέλεσμα μας γεμίζει αισιοδοξία αλλά και ευθύνη να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα γιατί πλέον η φωνή μας ακούγεται και γίνονται έργα.

Ο ρόλος των επιμελητηρίων στην αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης είναι ουσιαστικός. Η συνεργασία μας με τη ΔΥΠΑ το αποδεικνύει. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε και με αυτό τον στόχο συνεχίζουμε".

eep logo