«ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους και Όλες» για την Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα

Επισκέψεις του Γιώργου Γαβρίλη στο πλαίσιο του προγράμματος της παράταξης

Δύο επισκέψεις πραγματοποίησε την Τρίτη 3 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης μαζί με υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους και Όλες» συζητώντας προγραμματικές θέσεις της παράταξης για την Υγεία και την Κοινωνική Μέριμνα.

Στο Τζάνειο νοσοκομείο Πειραιά έγινε συνάντηση με τον Διοικητή και άλλα στελέχη του νοσοκομείου. Συζητήθηκαν οι ανάγκες του νοσοκομείου και υπογραμμίστηκε το ενδιαφέρον της παράταξης για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γιώργος Γαβρίλης υπογράμμισε πως ο Δήμος δεν πρέπει να περιορίζεται στα στενά όρια των αρμοδιοτήτων του. Αντίθετα, όπως είχε κάνει ο ίδιος από την θέση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά (2014- 2019) πρέπει να ξεπερνιούνται τα τυπικά όρια και να αναπτύσσονται πρωτοβουλίες για τη στήριξη του έργου των νοσοκομείων αλλά και για την παροχή Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την ουσιαστική επαναλειτουργία Δημοτικών Ιατρείων.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα να παραμείνει στο Τζάνειο η Παιδοψυχιατρική κλινική.Στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ του Σωματείου Ναυτικών Γονέων Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες «Η Αργώ» . Κατά την συζήτηση τονίστηκε η ανάγκη της συνεχούς χρηματοδότησης του και της συνεχούς στήριξης από τους τοπικούς θεσμούς.
Ο Γιώργος Γαβρίλης υπογράμμισε ότι ο Δήμος οφείλει να πρωταγωνιστήσει στην προσπάθεια δημιουργίας ικανού αριθμού δομών, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του πληθυσμού ανθρώπων με αναπηρία στην εκπαίδευση, κατάρτιση, επαγγελματική ένταξη και αυτόνομη διαβίωση.

eep logo