Πύργος Πειραιά: Ένα στολίδι στην πόλη μας!

Μέχρι εκεί που φτάνει το βλέμμα...

Στέκομαι μπροστά από τον Πύργο του Πειραιά, γέρνω το κεφάλι μου προς τα πίσω, προσπαθώντας να φτάσω με το βλέμμα μου στην κορυφή του και νιώθω δέος. Το κτήριο έχει ύψος 88 μέτρα – είναι το δεύτερο υψηλότερο κτήριο στην Ελλάδα – έχει 22 ορόφους και 34.623 τ.μ. εμβαδόν. Με αυτά τα μεγέθη δικαίως κατέχει τον τίτλο του «Πύργου».

Τίποτε δεν θυμίζει σήμερα τον «κοιμισμένο» γίγαντα του παρελθόντος, αφού μέχρι το τέλος του 2023 θα έχει ολοκληρωθεί η μεταμόρφωσή του σε ένα υπερσύγχρονο, βιοκλιματικό και ψηφιακό κτήριο. Και για όλους εμάς τους Πειραιώτες θα αποτελεί το σήμα κατατεθέν της πόλης μας που με υπερηφάνεια θα καμαρώνουμε και θα χαιρόμαστε. Ένα σήμα κατατεθέν αντάξιο της σημασίας του Πειραιά, του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και ενός από τα μεγαλύτερα λιμάνια στην Ευρώπη.

Ένας Πύργος για τους Πειραιώτες αλλά και τους επισκέπτες
Ο Πύργος του Πειραιά θα αποτελέσει πόλο έλξης επισκεπτών, μπαίνοντας δυναμικά στον χάρτη της ψυχαγωγίας, του shopping και του fitness και φέρνοντας ζωή στην πόλη. Με πολλαπλές χρήσεις, το κτήριο θα στεγάζει καταστήματα λιανικής, εστίασης, γυμναστήριο και γραφεία.

Ο όμιλος Ιnditex έχει ήδη δεσμεύσει 5.850 τ.μ. σε ισόγειο, και σε μέρη του πρώτου και δευτέρου ορόφου για τη φιλοξενία των δημοφιλών Ζara και Zara Home, ενώ η JD Sports - ένα από τα μεγαλύτερα καταστήματα αθλητικών ειδών - έχει μισθώσει χώρο άνω των 1.000 τ.μ. στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο.

Ο πρώτος «επίσημος ένοικος» γραφείων υπήρξε η ελληνική τεχνολογική start-up Dialectica, που έχει μισθώσει έξι εκ των 22 ορόφων του κτηρίου, συνολικής μικτής επιφάνειας 6.210 τ.μ. για να στεγάσει τα γραφεία της, ενώ ο τελευταίος, 22ο,ς, όροφος, μισθώθηκε από την Όμιλο V Group του Βύρωνα Βασιλειάδη. Στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι επόμενοι ένοικοι, με τις συμφωνίες εκμίσθωσης να αγγίζουν – μέχρι στιγμής - περισσότερο από το 70% των χώρων του κτηρίου.

Ο τρίτος όροφος του Πύργου βρίσκεται σε ύψος αντίστοιχο με την ταράτσα μιας πενταώροφης πολυκατοικίας και εκτείνεται σε μια επιφάνεια 1000 τετραγωνικών μέτρων σε εσωτερικό χώρο και 1350 τετραγωνικών μέτρων σε εξωτερικό χώρο, με βεράντα και αίθριο, στοιχεία «πρασίνου» και ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα. Σε αυτόν τον όροφο θα φιλοξενείται το F&B του Πύργου, ένα concept της Nice n Easy, το οποίο αναμένεται να γίνει πόλος έλξης και hot spot εντός και εκτός της πόλης του Πειραιά, ενώ στον τέταρτο όροφο θα βρίσκεται το γυμναστήριο Athlesis καθώς και ένας χώρος Wellness.

Μια επένδυση 113,5 εκατομμυρίων για τον Πειραιά
Ο Δήμος του Πειραιά ξεπέρασε δισταγμούς του παρελθόντος και με κυρίαρχο μέλημα να απαλλάξει την πόλη από την εικόνα εγκατάλειψης που έφερνε ένα παρατημένο έργο, υπέγραψε, το 2020, σύμβαση παραχώρησης, διάρκειας 99 ετών, με την Piraeus Tower A.E., μια κοινοπραξία των εταιριών DIMAND, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και PRODEA Investments, για την αναγέννηση του εμβληματικού κτηρίου.
Έτσι, άναψε το πράσινο φως για την έναρξη των έργων ανακατασκευής, μια επένδυση συνολικής ακαθάριστης αξίας ανάπτυξης 113,5 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο που θα συμβάλει στη συνολική αναγέννηση της περιοχής και της καθημερινότητας των κατοίκων, στην καρδιά του Πειραιά.