Ο Γιάννης Μώραλης στο νέο κτήριο της Ραλλείου

IMG 1637

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης επισκέφθηκε την Τετάρτη το νέο Γυμνάσιο-Λύκειο Θηλέων της Ραλλείου Σχολής Πειραιά, το οποίο παραδόθηκε διοικητικά πριν λίγες ημέρες στον Δήμο Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους και ενημερώθηκε εκτενώς από τον υπεύθυνο για την κατασκευή της Ραλλείου κ. Κοκκίνη, σχετικά με τις σύγχρονες κτιριακές υποδομές του νέου σχολικού συγκροτήματος της πόλης.
Στο βιοκλιματικό Γυμνάσιο-Λύκειο της Ραλλείου, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή της Γρηγορίου Λαμπράκη με τη Λεωφόρο Πειραιώς, αναμένεται να φοιτήσουν συνολικά 500 μαθήτριες.
Τα εγκαίνια του νέου σχολείου της Ραλλείου θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Είναι πολύ σημαντική για την πόλη του Πειραιά η ανέγερση και η παραλαβή μετά από σύντομο χρονικό διάστημα της νέας Ραλλείου, ενός ιστορικού σχολείου για την πόλη του Πειραιά. Είναι ένα σχολείο εξαιρετικό, σύγχρονο, από τα καλύτερα που έχω δει στη χώρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Ένα σχολείο που τιμά την πόλη μας. Θεωρώ ότι τα παιδιά που θα στεγαστούν στο νέο Γυμνάσιο και Λύκειο της Ραλλείου είναι από τα τυχερά παιδιά της χώρας, γιατί πραγματικά θα πάρουν την απαιτούμενη γνώση και θα μορφωθούν σε ένα εξαιρετικό κτίριο.
Χρέος του Δήμου είναι, στο πλαίσιο των δικών του αρμοδιοτήτων, να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να προφυλάξει το κτίριο από ανθρώπους που δεν σέβονται πολλές φορές τη δημόσια ή τη δημοτική περιουσία και βλέπουμε καινούρια και σύγχρονα κτίρια να μετατρέπονται σε χώρους καταστροφών ή βανδαλισμών. Θέλω να πιστεύω ότι ένα εκπαιδευτήριο σαν και αυτό - γιατί επί εκπαιδευτηρίου πρόκειται - θα το προστατεύσουν οι δημότες, οι πολίτες και η Δημοτική Αρχή.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του σχολείου, τον ΟΣΚ, τις Νέες Κτιριακές Υποδομές και την εταιρεία του κ. Κοκκίνη, ο οποίος έχει μια ευρύτερη συνεργασία με τον Δήμο. Η Ράλλειος είναι ένα στολίδι για την πόλη μας πλέον. Η παλιά Ράλλειος προορίζεται για το εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο του Δήμου μας. Θέλω να πιστεύω ότι θα υλοποιηθεί αυτή η δέσμευση όλων των τελευταίων κυβερνήσεων της χώρας. Με χαρά περιμένω τα εγκαίνια της Ραλλείου αλλά και την είσοδο των μαθητριών. Πιστεύω ότι οι μαθήτριες πραγματικά δεν περιμένουν αυτό που θα δουν. Για τα ελληνικά δεδομένα, για τα δεδομένα της πόλης, είναι ένα εξαιρετικό σχολείο. Σήμερα το πρωί που το επισκέφθηκα και με ξενάγησαν έμεινα πραγματικά εντυπωσιασμένος από τη τελειότητά του, τους χώρους του, τις ανέσεις του και όλα όσα προσφέρει στις μαθήτριες και στους καθηγητές. Εύχομαι να μπορέσουμε στο μέλλον - γιατί το έχει ανάγκη ο Πειραιάς - να έχουμε και άλλα παρόμοια σχολικά συγκροτήματα».

Ο υπεύθυνος για την κατασκευή της Ραλλείου Σχολής Πειραιά κ. Νίκος Κοκκίνης, τόνισε:
«Σήμερα βρεθήκαμε με τον κ. Δήμαρχο στο Ράλλειο Γυμνάσιο-Λύκειο. Η διοικητική παραλαβή του έργου έγινε στις 4 Μαρτίου. Ο κ. Μώραλης περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους, στην αίθουσα θεατρικών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, έλεγξε τα γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και τις λοιπές αθλοπαιδιές, έκανε εύστοχες επισημάνσεις και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το σύνολο των εγκαταστάσεων, το οποίο, πλην των γηπέδων που ανέφερα, παραπάνω έχει επιφάνεια κάλυψης 3.000 τ.μ. και οικόπεδο 7.600 τ.μ.
Με όλο το υπόλοιπο της κάλυψης σε πλήρη φύτευση, δημιουργήσαμε μια εστία πρασίνου, βοτάνισμα κήπου και καλλωπισμό φυτών, πλήρως και αυτομάτως αρδευόμενα με χρήση μέσω δεξαμενής εκμετάλλευσης ομβρίων υδάτων.
Ως προς τις κτιριακές εγκαταστάσεις διαθέτει πλέον των 25 αιθουσών διδασκαλίας, εργαστηρίων φυσικής, χημείας, πληροφορικής, αίθουσες καλλιτεχνικών, μουσικών εκδηλώσεων, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις. Οι χώροι υγιεινής είναι πέραν της αρχιτεκτονικής υπερβολής.

Τον βιοκλιματικό χαρακτήρα του έργου συμπληρώνουν οι εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκων στις στέγες των κτιρίων και η χρήση βρόχινου νερού για τους χώρους υγιεινής. Θα μπορούσαμε να μιλάμε επί ώρες για το έργο. Κλείνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι στη θεμελίωση του έργου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, παρίστατο ως υποψήφιος Δήμαρχος ο κ. Μώραλης, η συνδρομή του οποίου για την ολοκλήρωση του έργου υπήρξε καθοριστική. Προσωπικά τον ευχαριστώ και του εύχομαι κάθε καταξίωση στο έργο του».

eep logo