«Ανταρσία στο Λιμάνι»: Συγκέντρωση για αντιπλημμυρικά έργα στην Παλιά Κοκκινιά

Να ανοίξει ο Δήμος την έξοδο διαφυγής των παιδιών Δημοτικού και Νηπιαγωγείου

Συγκέντρωση γονέων και κατοίκων της περιοχής έγινε σήμερα έξω από το 41ο ΔΣ Πειραιά στον πεζόδρομο της οδού Τεγέας στην Παλιά Κοκκινιά. Μίλησαν η πρόεδρος και ο γραμματέας του Συλλόγου Γονέων που κάλεσε τη συγκέντρωση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Πειραιά "Η Πρόοδος", η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Πειραιά " Η Πρόοδος", οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, Νίκος Αμπατιέλος και Θανάσης Διαβολάκης. Έλειπε, όπως λείπει από κάθε πρόβλημα, η δημοτική αρχή.

Είναι μια γειτονιά που πνίγεται κυριολεκτικά με κάθε βροχή λόγω έλλειψης σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων. Το σχολείο και το νηπιαγωγείο απέναντι είναι χτισμένα στις όχθες του πρώην ρέματος, σήμερα οδός Χαλκίδος. Δεν έχουν όμως την απαραίτητη δεύτερη έξοδο διαφυγής σε περίπτωση πλημμύρας ή σεισμού, η μόνη διέξοδος είναι προς την οδό Χαλκίδος που γίνεται ποτάμι. Οι γονείς εδώ και χρόνια διεκδικούν να ανοίξει πόρτα στη μόνη διαθέσιμη διέξοδο, προς το πάρκινγκ του διπλανού σούπερ μάρκετ.
Η Δημοτική αρχή ξέρει το πρόβλημα και εδώ και χρόνια αδιαφορεί.

"Μας διαφημίζουν τον Πειραιά ως εμπορικό κέντρο, τουριστικό πόλο και μεταφορικό κόμβο ενώ οι γειτονιές του πνίγονται", τόνισε στην τοποθέτηση του ο Θανάσης Διαβολάκης δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με την Ανταρσία στο Λιμάνι. " Αυτό που μας φέρνει σήμερα εδώ είναι η αδιαφορία όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, δημοτικών και περιφερειακών αρχών για τις ζωές μας. Τα κέρδη των λίγων τους νοιάζουν. Με τον αγώνα μας θα επιβάλλουμε το δίκιο μας! Όλοι εδώ την άλλη Κυριακή να ρίξουμε τον τοίχο, να ανοίξουμε έξοδο κινδύνου για τα παιδιά μας. Και στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο να απαιτήσουμε άμεση λύση. Σε συντονισμό με όλους τους συλλόγους και σωματεία της περιοχής, να διεκδικήσουμε το σχεδιασμό και την υλοποίηση σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων στην Παλιά Κοκκινιά. Τώρα, πριν θρηνήσουμε θύματα."

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΔΙΑΒΟΛΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
"Προειδοποιώ με όλη μου τη δύναμη: Η ανάγκη για σχεδιασμό και υλοποίηση σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων στην Παλιά Κοκκινιά είναι κάτι παραπάνω από άμεση. Από τύχη δεν έχουμε θρηνήσει θύματα μέχρι τώρα. Στην πλημμύρα του 2014 οι δάσκαλοι έβγαζαν τα παιδιά από το νηπιαγωγείο στους ώμους τους. Δείτε τη φωτογραφία στην αφίσα του Συλλόγου Γονέων του 41ου Δημοτικού Σχολείου. Οι τελευταίες βροχές παρέσυραν αυτοκίνητα μέχρι την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων. Μέσα υπήρχαν άνθρωποι που καλούσαν βοήθεια. Να ανοίξει ο Δήμος την απαραίτητη δεύτερη έξοδο διαφυγής ΤΩΡΑ! Αν δεν το κάνει θα το κάνουμε εμείς! Θα χαθούν ανθρώπινες ζωές. Δήμαρχε ακούς; Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά ακούς; Κυβέρνηση ακούς; Ακούει κανείς;"

 

eep logo