Γιάννης Μώραλης: Δεν θα μας επιβάλλουν με το ζόρι τον παράνομο ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα!

«Εξαντλήσαμε το διάλογο αλλά οι Κρατικοί φορείς αδιαφορούν»

Κατά τη διάρκεια συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά, ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων και για το θέμα του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα, ενημερώνοντας για τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα που έχει αναστατώσει τους τελευταίους μήνες την πόλη και τους κατοίκους.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Πειραιά: «Δεν βλέπω να κινούνται οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς γύρω από το θέμα του ΟΚΑΝΑ. Εμείς κάναμε κινήσεις. Πήγα στον Εισαγγελέα πριν περίπου ένα μήνα, έστειλα και επιστολή στον Υπουργό Υγείας αλλά και στον ΟΚΑΝΑ (χωρίς να ελπίζω ότι με την αλληλογραφία θα ξεκαθαριζόταν το θέμα). Εν πάση περιπτώσει, είχα μια συζήτηση με τους Αντιδημάρχους κ. Αράπη και κα. Μπουρδάκου για να δούμε το θέμα των αδειών και κάνουμε και μια κίνηση προς την Περιφέρεια. Τις επόμενες μέρες, με το άνοιγμα των σχολείων, πληροφορήθηκα ότι θα γίνουν κινητοποιήσεις στην περιοχή.

Καλώς θα γίνουν και θα είμαι και εγώ εκεί! Γεγονός είναι ότι, όταν εξαντλήσεις το διάλογο και δεν βλέπεις καμία λύση, πρέπει να δεις και τον εναλλακτικό και αγωνιστικό τρόπο. Βλέπω ότι δεν έχουν τη διάθεση οι κρατικοί φορείς να δώσουν μια ομαλή λύση και μια αναστολή λειτουργίας ώστε να δούμε σοβαρά κάποια πράγματα. Οι δυναμικές κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος στην παρούσα φάση και κυρίως, μέσα από αυτές θα γίνει κατανοητό ότι είμαστε όλοι μαζί σε αυτό και να είστε σίγουροι ότι δεν θα μας επιβληθεί με το ζόρι, κάτι το οποίο είναι εντελώς ΠΑΡΑΝΟΜΟ».

koinoniki.gr

eep logo