Δόμνα Μιχαηλίδου: "Δημιουργούμε νέα τμήματα σε δυο ειδικά νηπιαγωγεία στον Πειραιά»

Προτεραιότητα πάντα στα παιδιά με ειδικές δυνατότητες.

Με απόφαση της Δόμνας Μιχαηλίδου, Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, προάγεται το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Δραπετσώνας από Μονοθέσιο σε Διθέσιο καθώς και το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Κερατσινίου από Μονοθέσιο σε Διθέσιο.

Τα νέα τμήματα θα στεγάζονται στον χώρο του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Δραπετσώνας και στον χώρο του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου Κερατσινίου αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό, με δεδομένο ότι αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η Πολιτεία δεν μένει αδρανής, αλλά προχωρά άμεσα στην κάλυψη των αναγκών που προκύπτουν. Στόχος, είναι τα παιδιά αυτά να λάβουν την εξειδικευμένη και εξατομικευμένη εκπαίδευση και φροντίδα που χρειάζονται, με σκοπό την ομαλή ένταξή τους στην κοινότητα και έπειτα στην αγορά εργασίας.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, δήλωσε: «Με μικρά αλλά και μεγαλύτερα βήματα επενδύουμε την ειδική αγωγή. Προτεραιότητά μας, η ενίσχυση αλλά και ο εκσυγχρονισμός των ειδικών σχολείων, ώστε να διασφαλίσουμε ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση για κάθε παιδί ανεξάρτητα από την αναπηρία του. Κύριο μέλημά μας, είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά αυτά να αναπτύξουν στο μέγιστο βαθμό τις δεξιότητές τους αλλά και να παρέχουμε την απαραίτητη υποστήριξη τόσο στα ίδια όσο και στις οικογένειές τους».

eep logo