Ανάπλαση πλατειών στη Νίκαια

Ενώνονται οι πλατείες Αγ. Γεωργίου και Δημοκρατίας

Με μια διαδρομή μήκους 620 μέτρων ενώνονται δύο κομβικές πλατείες της Νίκαιας, Αγ. Γεωργίου και Δημοκρατίας. Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.890.000€ που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δενδροφυτεύσεις, αντικατάσταση φωτισμού με λαμπτήρες LED,τοποθέτηση προφυτρωμένου χλοοτάπητα. Παράλληλα θα προχωρήσει η ανάπλαση των παιδικών χαρών και θα κατασκευαστεί νέο αρδευτικό σύστημα στην πλατεία Αγ. Γεωργίου.

Πιο συγκεκριμένα θα ξεκινήσει δενδροφύτευση της οδού Γρεβενών από την πλατεία Αγ.Γεωργίου έως την πλατεία Δημοκρατίας, θα γίνουν επιστρώσεις και στις δυο πλατείες, αντικατάσταση καθιστικών (πέργκολες) και αστικού εξοπλισμού, φυτεύσεις παρτεριών στον πεζόδρομο Ραιδεστού που γειτνιάζουν με την πλατεία Αγ. Γεωργίου.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:
«Η ριζική ανάπλαση των πλατειών Αγ.Γεωργίου και Δημοκρατίας στόχο έχει να ανταποκριθεί στις ανάγκες βελτίωσης της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Προχωράμε έργα που βασίζονται στις έννοιες του εφικτού και της αποδοτικότητας, εκσυγχρονίζοντας όλα τα λειτουργικά χαρακτηριστικά και ενισχύοντας τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα. Η δημιουργία μιας βιώσιμης περιβαλλοντικής, αναπτυξιακής και αισθητικής παρακαταθήκης για τις μελλοντικές γενιές της πόλης μας είναι μονόδρομος».

 

eep logo