Συνάντηση υποψήφιου Δημάρχου Πειραιά Γ. Γαβρίλη με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρο Κόκκαλη

Συζητήθηκε η ένταξη της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας στον προεκλογικό διάλογο.

Συνάντηση με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πέτρο Κόκκαλη είχε την Τρίτη 01/08 ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης μαζί με τη Μαρία Σταθάκη, δημοτική σύμβουλο της παράταξης "Πειραιάς για όλους", τον Κώστα Μπάλια, υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο, και τη Φωτεινή Μπακαδήμα, υπεύθυνη τύπου και επικοινωνίας.

Αφορμή για τη συνάντηση αποτέλεσε το κάλεσμα του κ Κόκκαλη προς τους δημάρχους και τους υποψήφιους δημάρχους της χώρας, μέσω πρόσφατης επιστολής, να εντάξουν την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία στον προεκλογικό διάλογο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν σημεία της ΕΠΣ και χαρακτηριστικά των τοπικών πράσινων συμφωνιών, καθώς ο Πειραιάς έχει στοιχεία που επιτρέπουν τη μετατροπή του σε μια πράσινη και «έξυπνη» πόλη του σήμερα η οποία θα μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες προκλήσεις, αναγνωρίζοντας την κατάσταση κλιματικής και περιβαλλοντικής έκτακτης ανάγκης που βιώνουμε σε τοπικό, εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Αναγνωρίστηκε κι από τις δυο πλευρές το γεγονός πως κάθε πόλη, πόσο μάλλον ο Πειραιάς, έχουν κρισιμότατο ρόλο στην αλματώδη κλιματική κρίση, αποτελέσματα της οποίας βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε ήδη. Για το λόγο θα συνεχιστεί η συνεργασία και η επεξεργασία θέσεων και προτάσεων για τον εμπλουτισμό του προγράμματος μας για την πόλη.

eep logo