Γ. Γαβρίλης: Συνάντηση με την Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά

Με Μαρία Σταθάκη και Βάνα Μελά, Φωτεινή Μπακαδήμα και Γιάννη Στεφάνου

Συνάντηση με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά Αγγελική Σίμωσι είχε την Πέμπτη 20/07, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, μαζί με τις Μαρία Σταθάκη και Βάνα Μελά, δημοτικές συμβούλους της παράταξης, τη Φωτεινή Μπακαδήμα, υπεύθυνη τύπου και επικοινωνίας και τον επιστημονικό συνεργάτη Γιάννη Στεφάνου.

Κατά τη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι απόψεις μας για θέματα που αφορούν στην προβολή και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Πειραιά και ιδιαίτερα στην ανάγκη να δρομολογηθούν ανάλογα έργα μέσω προγραμματικών συμβάσεων κάτι που είχε προγραμματιστεί και εφαρμοστεί σε πολλά έργα κατά τη θητεία του κ Γαβρίλη στην Αντιπεριφέρεια Πειραιά (2014-2019). 

Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αναφέρθηκαν το έργο ολοκλήρωσης και παράδοσης της Ηετιώνεια Πύλης, η αναστήλωση, αποκατάσταση και επαναλειτουργία του αρχαίου θεάτρου Ζέας, το διατηρητέο κτήριο του Παλαιού Αρχαιολογικού Μουσείου για τα οποία υπάρχουν εγγραφές πιστώσεων στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής από τo 2014-2019.

Ιδιαίτερη αναφορά υπήρξε στο ζήτημα της ανάπλασης της Πειραϊκής και ιδίως για το θέμα της απομάκρυνσης των επιχωματώσεων («μπάζα») για τα οποία υπήρχε συμφωνία με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και είχε εγγραφεί η πρώτη πίστωση ως σημαντικό βήμα στη συνολική ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

Κάναμε ειδικές επισημάνσεις για διαφωνίες, αντιρρήσεις και αντιπροτάσεις που έχουμε στην προτεινόμενη ανάπλαση της Πειραϊκής και ενημερώσαμε για την πρόθεση μας να καταθέσουμε τις επόμενες ημέρες ειδικό υπόμνημα στο ΚΑΣ. 

Συμφωνήθηκε να διατηρηθεί η επικοινωνία και η συνεργασία για ζητήματα πολιτισμού της πόλης, θέμα υψηλής προτεραιότητας για την παράταξή μας.

 

eep logo