Ενωμένα Επιμελητήρια Αθήνας – Πειραιά - Θεσσαλονίκης

evep

Η τροποποίηση της Επιμελητηριακής νομοθεσίας και κυρίως το θέμα της ενοποιημένης λειτουργίας των Επιμελητηρίων σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, ήταν το βασικό θέμα που απασχόλησε την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ε.Ε.Π. της 22/02/2016, προεδρεύοντος του κ. Γ. Μπενέτου, προέδρου του Επιμελητηρίου.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γ. Μπενέτος:
«Θεωρούμε ως Επιμελητήριο, ότι έχει ωριμάσει πλέον η αντίληψη της ενοποιημένης λειτουργίας ενός Επιμελητηρίου σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη, στο πρότυπο της λειτουργίας των Επιμελητηρίων στους λοιπούς τέως νoμούς της χώρας.
Έμπρακτα δε στον Πειραιά πριν από μία εβδομάδα, στις 15/02/2016, στα πλαίσια της συγκεκριμένης συνέργιας, πραγματοποιήσαμε ως Επιμελητήριο κοινή κοπή της πίτας 2016 με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, ευχόμενοι του χρόνου να συμμετάσχει στην εκδήλωση -εάν είμαστε ακόμη 3 Επιμελητήρια- και το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης μας.
Ως εκ τούτου, είναι απορίας άξιο πως σήμερα επανέρχονται φωνές για διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτος της «διαίρεσης».
Η ισχύς πρέπει να αναζητείται εν τη ενώσει και όχι στον κατακερματισμό.
Αν άλλωστε το μοντέλο του ενοποιημένου Επιμελητηρίου δεν αποδίδει, τότε γιατί στην υπόλοιπη Ελλάδα να υπάρχει μόνο ένα Επιμελητήριο ανά τ. νομό. Να λειτουργούν και εκεί 3 ανά τ. νομό, προκειμένου και η επιχειρηματική τάξη της περιφέρειας, να απολαύσει των «αυξημένων και ποιοτικότερων» Επιμελητηριακών υπηρεσιών, που απολαμβάνουν οι επιχειρήσεις που εκπροσωπούνται ιδίως από τα αμιγή (διαιρεμένα) Επιμελητήρια Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης.
Επιτέλους, πότε θα ομονοήσουμε ως λαός και θα αποφασίσουμε να συνεργασθούμε και να εργασθούμε, αφήνοντας στην άκρη τις προσωπικές μας φιλοδοξίες για αξιώματα και προβολή;»

eep logo