Ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στην έκθεση της Attica Green Expo

Με κεντρικό περίπτερο προβάλλει δράσεις ανακύκλωσης

Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά συμμετέχει με κεντρικό περίπτερο στην έκθεση της Attica Green Expo, η οποία πραγματοποιείται στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Φαλήρου (Τάε Κβο Ντο).
Μέσω του περιπτέρου, ο δήμος προβάλλει τις δράσεις που υλοποιεί σχετικά με την ανακύκλωση, όπως το επιτυχημένο πρόγραμμα «Κάνθαρος», το οποίο αριθμεί περίπου 2.500 οικίες, το «Έξυπνο» Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί ζυγαριές σε κάδους ανακύκλωσης σε σχολεία της πόλης, προτρέποντας τα παιδιά να ανακυκλώνουν μέσω μιας διαγωνιστικής διαδικασίας, καθώς και άλλες δράσεις για την προώθηση της ανακύκλωσης στον Πειραιά.
Στα εγκαίνια της έκθεσης και στο περίπτερο του Δήμου Πειραιά παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Πειραιά Παναγιώτης Ρέππας.
Ήδη, πολίτες αλλά και μαθητές σχολείων επισκέπτονται το περίπτερο και ενημερώνονται για τα προγράμματα ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του, τόνισε:

«Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά συμμετέχει σε μια ακόμη σημαντική έκθεση, την Attica Green Expo, με κεντρικό περίπτερο το οποίο προβάλλει τις δράσεις που έχουμε αναπτύξει για την προώθηση της ανακύκλωσης στην πόλη. Σημαντικά προγράμματα τα οποία έχουν «αγκαλιάσει» οι δημότες μας όπως είναι ο «Κάνθαρος» καθώς και δράσεις ανακύκλωσης στα σχολεία του Πειραιά, προκειμένου τα παιδιά αυτής της γενιάς να μάθουν να ανακυκλώνουν και να προστατεύουν κατ΄ επέκταση το περιβάλλον. Επειδή πλέον η πόλη μας είναι μία καθαρή πόλη, αυτό που κυρίως μας απασχολεί είναι η περαιτέρω προώθηση της ανακύκλωσης. Ο στόχος μας ήταν και παραμένει να αυξήσουμε το ποσοστό ανακύκλωσης, που είναι και το μείζον για όλη τη χώρα και όχι μόνο για τον Πειραιά και είμαι αισιόδοξος ότι τα επόμενα χρόνια το στοίχημα της ανακύκλωσης θα έχει κερδηθεί στον Πειραιά. Θα ήθελα να καλέσω όλους όσοι βρεθούν στην έκθεση να επισκεφθούν το περίπτερο του Δήμου Πειραιά και να ενημερωθούν για τις δράσεις ανακύκλωσης».


Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Πειραιά Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, επεσήμανε:

«Συμμετέχουμε στην έκθεση ATTICA GREEN EXPO με ένα κεντρικό περίπτερο, μέσω του οποίου θέλουμε να δείξουμε τις δράσεις που έχει αναπτύξει ο Δήμος Πειραιά σχετικά με την ανακύκλωση και τις πρωτοποριακές μεθόδους που χρησιμοποιούμε, όπως είναι το πρόγραμμα «Κάνθαρος» και το «Έξυπνο» Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης. Θέλουμε επίσης να ενημερώσουμε τους μαθητές και τους πολίτες για τη σωστή ανακύκλωση, καθώς είναι σημαντικό να μάθουμε στα παιδιά μας να ανακυκλώνουν σωστά, γιατί η ανακύκλωση δεν πρέπει να είναι μία εφήμερη τάση της εποχής, αλλά πρέπει να είναι στάση ζωής. Επιθυμία μας, αφού θεωρώ ότι έχουμε λύσει το θέμα της καθαριότητας, είναι να αναπτύξουμε τα ποσοστά της ανακύκλωσης της πόλης μας».

Από την πλευρά του Δήμου Πειραιά παρευρέθηκαν επίσης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Πόλη Πρότυπο» Νίκος Βλαχάκος και ο Αντιπρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. Δημήτρης Βλαχάκος.

Για την Αttica Green Expo
Η Αttica Green Expo είναι μια έκθεση με περιβαλλοντικό και κοινωνικό πρόσημο η οποία συνδέει τους πολίτες με τους δημόσιους και τους ιδιωτικούς φορείς. Βασικός άξονάς της είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα, η ενημέρωση για το θετικό οικολογικό αντίκτυπο, αλλά και η ανάδειξη της προσπάθειας των εταιρειών, των φορέων και της Κοινωνίας των Πολιτών σε καινοτόμες δράσεις και πρακτικές που αφορούν τον πλανήτη μας.

 

eep logo