"Climate Change Film Festival": Τελετή βράβευσης στο Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου

Κατά τη διάρκεια του 29o Μαθητικού Φεστιβάλ του Δήμου

Τη Δευτέρα, 29 Μαΐου, στις 19.00, το απόγευμα το Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου υποδέχεται την τελετή βράβευσης των ταινιών μικρού μήκους του πρώτου διαγωνιστικού Φεστιβάλ στην Ελλάδα, με έμφαση στην κλιματική αλλαγή: "Climate Change Film Festival". Πρόκειται για ένα διαγωνισμό που απευθυνόταν στην μαθητική κοινότητα, στα μέλη των σχολών υποκριτικής και σκηνοθεσίας-ΜΚΟ και σε όλους τους ενεργούς πολίτες.

O Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και ο Αστικός Κοινωνικός Συνεταιρισμός Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφελείας Προστασίας και Διαχείρισης Φυσικού και Αστικού Περιβάλλοντος, ως συμπράττοντες φορείς του Climate Change Film Festival (CCFF), προσκαλούν όλους τους ενεργούς πολίτες να παρευρεθούν στην τελετή βράβευσης που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2023, στις 19.00, στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «Θεόδωρου Αγγελόπουλου», (Κωνσταντινουπόλεως και Σολωμού).

Αντικείμενο του CCFF αποτελεί η διάδοση επιστημονικά αξιόπιστων πληροφοριών και η ευαισθητοποίηση σε θέματα που σχετίζονται με την κλιματική δράση, συνδυάζοντας την καλλιτεχνική έκφραση. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δόθηκε η ευκαιρία για την ενίσχυση της ενεργής συμμετοχής των πολιτών και την αναπαραγωγή περιβαλλοντικών μηνυμάτων για την προστασία του κλίματος μέσω της τέχνης του κινηματογράφου. Το CCFF καθ΄ όλη τη διάρκεια του εκπαίδευσε μαθητές, σπουδαστές αλλά και απλούς πολίτες για θέματα κλιματικής αλλαγής, αλλά και πως μπορούν οι ιδέες τους να αποτυπωθούν σε μια ταινία μικρού μήκους.

Κατά την τελετή θα παρουσιαστούν οι βραβευμένες ταινίες 2 έως 8 λεπτών οι οποίες πήραν μέρος στο διαγωνιστικό φεστιβάλ CCFF, καθώς και επιλεγμένες ταινίες που διακρίθηκαν στη διαγωνιστική διαδικασία. Τα κριτήρια για την επιλογή ήταν η συνάφεια με το θέμα, η δημιουργικότητα και η πρωτοτυπία του παραγόμενου έργου, ο βαθμός συναισθηματικής εμπλοκής του δημιουργού, η αισθητική του προϊόντος και η τεχνική αρτιότητα.

Το CCFF θα παρέχει τρία βραβεία, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ. Το πρώτο βραβείο θα αφορά τα μέλη της ομάδας στόχου της μαθητικής κοινότητας, το δεύτερο τα μέλη της ομάδας στόχου των σχολών υποκριτικής και σκηνοθεσίας ή ΜΚΟ με περιβαλλοντικό ή καλλιτεχνικό αντικείμενο και το τρίτο τους απλούς πολίτες. O Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου θα απονείμει βραβείο σε παραγωγή της μαθητικής μας κοινότητας που ξεχώρισε.

 

eep logo