Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε εκδήλωση του Συνδέσμου Νέου Φαλήρου

Mε την ονομασία "Καραϊσκάκεια 2023"

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε χθες, στην εκδήλωση «Καραϊσκάκεια 2023», την οποία διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Νέου Φαλήρου, στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά «Ημέρες Θάλασσας 2023».
Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομιλίες, χορούς και άλλα καλλιτεχνικά δρώμενα, από την Αδελφότητα Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», τον Σύνδεσμο Γυναικών Κρήτης και Νήσων Αιγαίου και την χορευτική ομάδα του Γυμνασίου Νέου Φαλήρου «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη.
Στεφάνια κατέθεσαν: Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Νέου Φαλήρου και ο Σύνδεσμος Νέου Φαλήρου.


Επίσης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απέδωσε, εκ μέρους του Συνδέσμου Νέου Φαλήρου, την Τιμητική Διάκριση Καραϊσκάκη στην Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου.
Την εκδήλωση πλαισίωσε η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.


Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:
«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι κοντά σας, στα «Καραϊσκάκεια» για να τιμήσουμε, για ακόμη μια χρονιά, τον ήρωα της Ελληνικής Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη.
Αξίζουν συγχαρητήρια στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου του Νέου Φαλήρου και στην Πρόεδρο, κα Λαγκαδιανού, γι’ αυτήν την υπέροχη εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο από το 1999.
Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εκδήλωση - θεσμό. Οφείλουμε να τιμούμε την ιστορία μας και να διδασκόμαστε από αυτήν.
Τα «Καραϊσκάκεια» είναι η πρώτη εκδήλωση των εφετινών «Ημερών Θάλασσας» και ακολουθούν 12 ήμερες γεμάτες εκδηλώσεις στην πόλη μας. Ευχαριστώ τον Σύνδεσμο Νέου Φαλήρου για την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένας πολύ δραστήριος σύλλογος και με ενεργό συμμετοχή στα δρώμενα της πόλης. Και του χρόνου να είμαστε καλά, στα επόμενα «Καραϊσκάκεια».
Σας ευχαριστώ πολύ».


Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Νέου Φαλήρου Αργυρώ Λαγκαδιανού, σε δήλωσή της, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Φτάσαμε αισίως στα Καραϊσκάκεια 2023. Τα παρουσιάζουμε από το 1999, εκτός από τα δύο πρώτα χρόνια της πανδημίας.
Από το 2019, επί δημαρχίας Γιάννη Μώραλη, τα Καραϊσκάκεια έχουν τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά και εφέτος, για πρώτη χρονιά, εντάχθηκαν στις «Ημέρες Θάλασσας». Είναι μία εκδήλωση που θέλαμε να την εορτάζουμε ως εθνική στο Νέο Φάληρο. Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης πολέμησε στην περιοχή μας, λαβώθηκε εδώ. Θεωρούμε ότι είναι ο ήρωας του Φαλήρου και του Πειραιά».


Ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, δήλωσε:
«Βρισκόμαστε στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Νέου Φαλήρου, όπως κάθε χρόνο. Έχουμε την τιμή και την ιδιαίτερη χαρά τα Καραϊσκάκεια να έχουν ενταχθεί στις «Ημέρες Θάλασσας» του Δήμου Πειραιά. Είναι μία εκδήλωση που αποτελεί γεγονός για την περιοχή, τιμώντας τον ήρωα του 1821. Είναι μία ιδιαίτερη εκδήλωση με βαθύ και ιστορικό «κομμάτι» και για την περιοχή μας, όπου έχουμε τον τύμβο του Γεώργιου Καραϊσκάκη. Είναι τιμή και καμάρι για όλους τους Έλληνες που είχαν έναν τέτοιο Αρχιστράτηγο στην απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό.
Τιμούμε την ημέρα, τιμούμε τη μνήμη, τιμούμε τους ήρωες μέσα από αυτήν την εκδήλωση».