“3on3 streetball – Τάπα στη Βία και στον Ρατσισμό”

Αγώνες μπάσκετ στον Δήμο Νίκαιας - Αγ.Ι.Ρέντη

Αγώνες μπάσκετ “3on3” ανοικτού χώρου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στο πάρκινγκ του Κατράκειου Θεάτρου του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (Π.Σ.Α.Κ) που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετικά σημεία της Ελλάδας σε συνεργασία με τους κατά τόπους φορείς. Οι εκδηλώσεις του συνδέσμου απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και έχουν στόχο την προώθηση της ενασχόλησης με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης και την προώθηση της αθλητικής ζωής γενικότερα.

Οι αγώνες καλαθοσφαίρισης φέρουν το σύνθημα “3on3 streetball – Τάπα στη Βία και στον Ρατσισμό” και αφορούν τη διεξαγωγή αγώνων σε ανοικτό χώρο ή στους “δρόμους της πόλης”. Στο τουρνουά της Νίκαιας οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Νίκαιας – Αγ.Ι. Ρέντη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πάρκινγκ του Κατράκειου Θεάτρου.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αγωνιστούν σε ομάδες των τριών ατόμων, με οποιαδήποτε σύνθεση επιθυμούν, πχ οικογένειες, αγόρια-κορίτσια, κοκ, με τους διοργανωτές να διασφαλίζουν ότι θα διαγωνιστούν ανάλογα με την ηλικιακή κατηγορία, και την εμπειρία. Οι αγώνες θα κρίνονται σύμφωνα με το ποια ομάδα θα φτάσει πρώτη τους 16 πόντους ή θα έχει το μεγαλύτερο σκορ στο 15λεπτο της ώρας, που διαρκεί ο κάθε αγώνας. Οι νικητές/νικήτριες των αγώνων θα λάβουν δώρα από τους διοργανωτές, καθώς και από αθλητικά σωματεία. Περισσότερες πληροφορίες για τους κανόνες διεξαγωγής των αγώνων “3on3 streetball” του ΠΣΑΚ και για τους όρους συμμετοχής είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα https://3on3streetball.gr

Επίσης, στους χώρους διεξαγωγής των αγώνων “3on3 streetball” θα παρευρίσκονται και επαγγελματίες αθλητές της καλαθοσφαίρισης, οι οποίοι θα συμμετέχουν ενεργά στις διήμερες εκδηλώσεις είτε παίζοντας μαζί με τους συμμετέχοντες, είτε παρουσιάζοντας τεχνικές του αθλήματος, είτε μετέχοντας και οι ίδιοι σε διαδραστικά παιχνίδια των διοργανωτών.

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν και η δήλωση μπορεί να υποβληθεί μέχρι και την παραμονή της εκδήλωσης στις 26 Μαΐου 2023 είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα https://3on3streetball.gr  είτε μέσω εντύπου/φυλλαδίου που βρίσκεται διαθέσιμο στα ακόλουθα σημεία του Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη:
1. Διεύθυνση Αθλητισμού, Θηβών & Π.Ράλλη (εντός του Αθλητικού Κέντρου “Πλάτων”), τηλέφωνα επικοινωνίας: 2104919439, 2104933300
2. Δημοτικό Γυμναστήριο - Ενότητα Νίκαιας, Ανωγείων & Κιτίου, (πλησίον πλατείας Κρήνης), τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104928338
3. Δημοτικό Γυμναστήριο – Ενότητα Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Αγίου Ιωάννη Ρέντη 37, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2104828219.

Σε όλη τη διάρκεια της αθλητικής εκδήλωσης, θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας για τη στήριξη των δομών της Κοινωνικής Υπηρεσίας Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη.

Η εκδήλωση “3on3 streetball – Τάπα στη Βία και στον Ρατσισμό” αποτελεί μία συνδιοργάνωση του ΠΣΑΚ, ΕΣΑΚΕ, Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., και του Δήμου Νίκαιας -Αγ.Ι.Ρέντη, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, ΕΟΚ, Ζήσε Αθλητικά, Ε.Π.ΑΘΛ.Α, Εμπορικού Συλλόγου Νίκαιας, και σε συνεργασία με τον Ο.Σ.Ε.Κ.Α. Στους χώρους θα υπάρχουν εκπρόσωποι του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας” για εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, δήλωσε:
“Με χαρά φιλοξενούμε για άλλη μία φορά αγώνες μπάσκετ “3on3 streetball” στον Δήμο Νίκαιας -Αγ.Ι.Ρέντη. Για δύο μέρες, στο πάρκινγκ του Κατράκειου Θεάτρου, παιδιά και γονείς, έμπειροι και αρχάριοι, θα μαζευτούν για να παίξουν, να διασκεδάσουν και να συναντήσουν τους αγαπημένους τους επαγγελματίες αθλητές.
Η κουλτούρα του streetball είναι οικεία για τον Δήμο μας. Συνδέεται άμεσα με την ιστορία της πόλης, με τις προηγούμενες γενιές να γνωρίζουν το μπάσκετ πρώτα στα ανοιχτά γήπεδα ως διασκέδαση, και μετά στα γυμναστήρια ως επαγγελματίες αθλητές, που οδήγησαν την χώρα μας σε μεγάλες επιτυχίες. Γνωρίζουμε ότι η ανοιχτή γιορτή του Δήμου προβάλει το άθλημα και ενισχύει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες κάθε μικρού αθλητή που θέλει να ασχοληθεί με το αυτό.
Καλούμε, λοιπόν, όλους τους κατοίκους της πόλης μας να παρευρεθούν στη διήμερη γιορτή του μπάσκετ, είτε ως διαγωνιζόμενοι σε αυτήν είτε ως θεατές, για να χειροκροτήσουμε όλοι μαζί τους συμμετέχοντες.”

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη, Ελευθέριος Χατζηπαυλίδης, δήλωσε:
“Η καλαθοσφαίριση αποτελεί το πιο δημοφιλές άθλημα στην Ελλάδα και το “3on3” ή “3x3 streetball” είναι μία παραλλαγή του αθλήματος με περιορισμένες απαιτήσεις σε αριθμό παικτών, υποδομές και εξοπλισμό.
Έχουμε παρατηρήσει ότι το “3x3” αποτελεί μία ευχάριστη ενασχόληση της νέας γενιάς για διασκέδαση, κοινωνικοποίηση και εκγύμναση. Το “3x3” έχει συντελέσει στο να μαζεύονται παρέες φίλων, να εξασκούνται μόνοι τους, δημιουργώντας και αναπτύσσοντας τα ταλέντα τους με μία μπάλα και ένα καλάθι ως στόχο. Και ο δικός μας στόχος ως Διεύθυνση είναι να ενθαρρύνουμε τέτοιες ενέργειες, και να ενισχύουμε κάθε δράση αθλητισμού και ευγενούς άμιλλας. Παράλληλα, η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη, ενισχύει και με υλικοτεχνική υποδομή κάθε δραστηριότητα του αθλητισμού που διεξάγεται στα όρια του Δήμου μας, και μεριμνά συνεχώς για τη συντήρηση, διατήρηση, την ορθή λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου και την προσβασιμότητά τους.”

 

 

eep logo