Η Πρέσβειρα της Χιλής στον Δήμο Πειραιά

IMG 9969

Τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του, στο δημαρχείο, η Πρέσβης της Χιλής στην Ελλάδα κυρία Pia Busta, συνοδευόμενη από τον Πληρεξούσιο Υπουργό Β΄ της χώρας της κ. Martin Donoso.

Συζήτησαν θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, αλλά και ευρύτερα θέματα συνεργασίας.

Στη συνάντηση ήταν παρόν ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης Ανδρέας Βεντούρης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μετά την συνάντηση, δήλωσε:
«Μας επισκέφθηκε σήμερα η Πρέσβης της Χιλής. Την υποδέχθηκα στο Δημαρχείο μαζί με τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Βεντούρη.
Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ των δύο χωρών, της Χιλής και της Ελλάδος και υπάρχουν και πόλεις – λιμάνια στη Χιλή που έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τον Πειραιά.
Συμφωνήσαμε να ξαναβρεθούμε, να συζητήσουμε την πιθανότητα αδελφοποίησης αλλά και να δούμε αν υπάρχει η δυνατότητα κοινών δράσεων σε επίπεδο πολιτισμού, αθλητισμού, ακόμα και επιχειρηματικότητας.
Θεωρώ ότι ο Πειραιάς πρέπει να κάνει τέτοιου είδους συναντήσεις και τέτοιου είδους συνεργασίες, να αναδείξει την επιθυμητή εξωστρέφεια. Από κάθε τέτοια συνεργασία μόνο θετικά μπορούμε να αποκομίσουμε κι εμείς με την σειρά μας μπορούμε να δώσουμε στις αντίστοιχες πόλεις ή χώρες δικά μας καλά στοιχεία, -όπως προείπα- πολιτισμού, αθλητισμού αλλά ακόμα και κάποιες ιδέες πάνω στην επιχειρηματικότητα, στην λειτουργία των λιμανιών».

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Μώραλης προσέφερε στην κυρία Busta μια μινιατούρα αρχαίας τριήρους.

eep logo