ΔΣΠ: Συνέντευξη τύπου για το ασφαλιστικό

dikaiosynh

Πραγματοποιήθηκε στον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά η προγραμματισμένη συνέντευξη τύπου από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ., παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και επιστημονικής ηγεσίας της πόλης.
Το επίκαιρο και φλέγον ζήτημα του προσχεδίου νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργος Σταματογιάννης γνωστοποίησε στους βουλευτές και τους δημοσιογράφους που παρευρέθηκαν τον λόγο για τον οποίο οι Δικηγόροι Πειραιά εξακολουθούν να απέχουν από τα καθήκοντά τους, επί 40 και πλέον ημέρες και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα ακόλουθα:
«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά, κατηγορηματικά αντίθετος στο ανάλγητο και αντικοινωνικό προσχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, παραμένει σταθερός στην αταλάντευτη και αδιάκοπη προσπάθεια ανατροπής του δικηγοροκτόνου σχεδίου, που οδηγεί σε βίαιη και ακούσια έξοδο από το επάγγελμα το μέσο δικηγόρο και καταργεί κάθε έννοια δημοκρατίας και κοινωνικής συνοχής.
Είναι προφανές ότι το επίμαχο προσχέδιο αντιστρατεύεται στοιχειώδεις συνταγματικές εγγυήσεις αφού ακυρώνει κάθε προσδοκία του νέου επιστήμονα, του ελεύθερου επαγγελματία και λειτουργεί τιμωρητικά σε όποιον μπορεί να εργάζεται, «δημεύοντας» την περιουσία του, όπως ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός έχει δηλώσει. Βάλλει κατά της συνταγματικής τάξης, δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου και καταρρακώνει το όποιο αίσθημα εμπιστοσύνης των πολιτών, σε μια εποχή μάλιστα που η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της οφείλουν να επιτελέσουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο για να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών ώστε να μην εξαθλιωθεί πλήρως ο κοινωνικός ιστός και να μην καταρρεύσει το Κράτος Δικαίου.
Διεκδικούμε την πλήρη απόσυρση του προσχεδίου και την από κοινού διαπραγμάτευση με βάση συγκεκριμένα στοιχεία και μελέτες που θα οδηγήσουν στο εφικτό.
Καλούμε την κυβέρνηση να προστατεύσει τους συνεπείς φορολογούμενους που στηρίζουν την οικονομία της χώρας και να νομοθετήσει ενάντια στη μαύρη εργασία και τη φοροδιαφυγή, αφού μόνο τέτοια κοινωνία θα επιβιώσει, υπό το καθεστώς του ασφαλιστικού συστήματος που προτείνεται».

Παρευρέθηκαν οι βουλευτές Πειραιά, κ.κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, και εκπρόσωπος της κ. Ελένης Σταματάκη. Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γιώργος Μπενέτος και ο οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου, κ. Κωνσταντίνος Μαρκουλιδάκης. Η Πρόεδρος του Οδοντριατρικού Συλλόγου Πειραιά, κ. Μαρία Μενενάκου και εκπρόσωποι τύπου.

eep logo