Ο Αλέξης Τσίπρας στην Α΄ Πειραιά (πρωταπριλιάτικη είδηση)

Με μια κίνηση με αποδέκτες κυρίως στο εσωτερικό του κόμματος του ετοιμάζεται να βάλει τέλος στην εσωστρέφεια και τις γκρίνιες που κυριαρχούν στον ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά ο Αλέξης Τσίπρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Portnet ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Π.Σ αποφάσισε να είναι ο ίδιος υποψήφιος στην Α’ Πειραιά και Νήσων!

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένη από τις τριβές που εκδηλώνονται μεταξύ των υποψηφίων του κόμματος στην περιφέρεια αυτή και έτσι με την κάθοδο του ίδιου του προέδρου του κόμματος ελπίζουν να βάλουν ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση.

Σημειώνεται ότι ο Θοδωρής Δρίτσας, μόνιμα πρώτος από το 2004 και συνεχώς βουλευτής από το 2007 υποστηρίζεται από την εσωκομματική αντιπολίτευση, γνωστή με τον τίτλο «Ομπρέλα». Απέναντι του είναι η Γεωργία Γεννιά (βουλευτής το διάστημα 2015-19) που υποστηρίζεται από τους «προεδρικούς», ενώ πολυσυλλεκτικές εμφανίζονται οι υποψηφιότητες του Ν. Μπελαβίλα, αλλά και των Κατερίνα Λογοθέτη και Φωτεινή Μπακαδήμα. Εκείνο όμως που χαρακτηρίζει σχεδόν όλους τους υποψηφίους είναι ο σκληρός ανταγωνισμός για την πρώτη εκλόγιμη θέση, την μόνη που θα στείλει σίγουρα στην Βουλή τον κάτοχο της στις επαναληπτικές εκλογές (αν και στις εκλογές με την απλή αναλογική λογικά θα εκλεγούν δύο βουλευτές).

Για να μην εκλεγεί βουλευτής από την εσωκομματική αντιπολίτευση ή «απρόβλεπτος», όπως υπογράμμιζαν χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιλέχθηκε να εκτεθεί εδώ ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Πάντως ο πρόεδρος κάθε κόμματος έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος σε τρεις περιφέρειες και είναι το τελικό αποτέλεσμα που θα καθορίσει το αν θα κρατήσει της έδρα της Α’ Πειραιά ή κάποιας άλλης περιφέρειας.

eep logo