Η νέα πλατεία Καρπάθου!

Γ. Μώραλης : Βελτίωση της καθημερινότητας στον αστικό ιστό της πόλης

Μια στοχευμένη αστική ανάπλαση στην Καλλίπολη και συγκεκριμένα στην πλατεία Καρπάθου, έρχεται να αναβαθμίσει την καθημερινότητα των πολιτών – παρά τα παράπονα κάποιων που σε κάθε περίπτωση γκρινιάζουν.

Πράσινο, παγκάκια, σύγχρονη παιδική χαρά, ένα μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου που θα χρησιμοποιείται το πρωί από τους μαθητές του 34ου δημοτικού σχολείου το οποί γειτνιάζει με την πλατεία, ενώ τις απογευματινές ώρες θα είναι ανοικτό για το κοινό.
Η φύλαξη στην πλατεία θα είναι 24ωρη.
Παράλληλα θα αναβαθμιστούν αισθητικά και λειτουργικά οι παρακείμενοι της πλατείας χώροι, ο πεζόδρομος της οδού Ανδριανοπούλου και ταυτόχρονα θα επιλυθεί το πρόβλημα της άτακτης και παράνομης στάθμευσης στην περιοχή της πλατείας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Πειραιά Νικήτας Γκόλφης έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:

Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά
«Η ανάπλαση της πλατείας Καρπάθου και του περιβάλλοντα χώρου εντάσσεται στην προσπάθεια για βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών σε κάθε γειτονιά της πόλης μας. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργούνται νέες σύγχρονες παιδικές χαρές και νέοι χώροι άθλησης εντός του αστικού ιστού για να παίζουν και να αθλούνται τα παιδιά μας. Σε αυτό στοχεύει η ανάπλαση στο συγκεκριμένο οικόπεδο.
Τα έργα για έναν καλύτερο Πειραιά συνεχίζονται. Στο 1ο διαμέρισμα ετοιμάζουμε μια σειρά από αναπλάσεις, όπως είναι η ανάπλαση των οδών Κλεισόβης και Καρπάθου, της Λεωφόρου Χατζηκυριακού, της Μαρίας Χατζηκυριακού, της Γεωργίου Θεοτόκη, της πλατείας Σερφιώτου, καθώς και της Ακτής Θεμιστοκλέους. Αυτά είναι έργα προς δημοπράτηση και θα ξεκινήσουν μέσα στο 2023.
Η πόλη αλλάζει και αλλάζει προς το καλύτερο».

Νικήτας Γκόλφης, Πρόεδρος Α΄ Δημοτικής Κοινότητας
«Ο Δήμος Πειραιά υλοποιεί μια ολοκληρωμένη ανάπλαση στην πλατεία Καρπάθου. Η παιδική χαρά θα ανακατασκευαστεί πλήρως με πιστοποιημένα, τελευταίας τεχνολογίας όργανα, αυστηρά για τις ηλικίες στις οποίες απευθύνονται, δηλαδή τα μικρά παιδιά. Επίσης δημιουργείται χώρος με παγκάκια για να κάθονται οι ηλικιωμένοι. Το γηπεδάκι ποδοσφαίρου, κατά τις πρωινές ώρες θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τους μαθητές του 34ου δημοτικού σχολείου, ενώ τις απογευματινές θα είναι ανοιχτό για όλα τα παιδιά της περιοχής. Αξιοσημείωτο είναι ότι στην πλατεία θα υπάρχει 24ωρη φύλαξη.
Με την ολοκλήρωση του έργου, ευελπιστούμε ότι η πλατεία Καρπάθου θα γίνει σημείο αναφοράς στην περιοχή, τόσο για τα παιδιά, όσο και για τις μεγαλύτερες ηλικίες».

 

eep logo