Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: "Θετική η αύξηση του κατώτατου μισθού"

"Απαραίτητη η λήψη αντισταθμιστικών μέτρων για τις ΜμΕ"

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με αφορμή τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 9,4%, δηλώνει τα εξής:

Η απόφαση της Κυβέρνησης για ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζόμενων-καταναλωτών, μέσω της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ μεικτά, βρίσκει σύμφωνο τον εμπορικό κόσμο. Έρχεται να στηρίξει τα πιο αδύναμα νοικοκυριά, την κοινωνική συνοχή και να απορροφήσει μέρος των πληθωριστικών πιέσεων.
Ωστόσο, η αύξηση βρίσκεται στο πάνω όριο αυτού που ανέμενε ο εμπορικός κόσμος ως ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας σε δωδεκάμηνη βάση , πιέζει περαιτέρω τις αντοχές του, καθώς αυξάνει το υψηλό, λόγω των ανατιμήσεων, λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων.
Αναμένουμε η Κυβέρνηση να μεριμνήσει για τη λήψη των απαραίτητων αντισταθμιστικών μέτρων στήριξης των ευάλωτων μικρομεσαίων κυρίως επιχειρήσεων, όπως η μείωση του μη μισθολογικού κόστους και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
Επιπλέον, επανερχόμαστε στο πάγιο αίτημα μας, ο καθορισμός του κατώτατου μισθού να προέλθει από την διαπραγμάτευση των θεσμοθετημένων εκπροσώπων της αγοράς και των εργαζομένων, στο πλαίσιο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

eep logo