Έκοψαν την πίτα τους οι εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά

IMG 9351

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, που πραγματοποιήθηκε στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΣΙΝΕΑΚ». Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Ο Πρόεδρος κ. Κ. Γαλάνης, εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου, απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ για τα 10 χρόνια διακονίας του στην πόλη και στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, στο χαιρετισμό του τόνισε:
«Χρόνια Πολλά και ευλογημένα, καλή δύναμη, καλή χρονιά. Καλή, παραγωγική, ευλογημένη η νέα χρονιά.
Να σας εκφράσω, ειλικρινά το λέω αυτό και όχι για μια απλή εθιμοτυπική ευχή, ευγνώμονας ευχαριστίας για το έργο το οποίο επιτελείτε στο Δήμο Πειραιώς, για όλους εμάς τους Πειραιώτες, με πνεύμα θυσιαστικό και με πολύ αγάπη. Διατηρείτε καθαρή την πόλη μας και υπηρετείτε τον άνθρωπο, γιατί αυτός είναι ο σκοπός όλων των δημιουργιών της πολιτείας μας, η υπηρεσία του ανθρώπου που είναι πολύτιμη και ανεπανάληπτη αξία. Και βέβαια αυτό δεν είναι ένα επάγγελμα, αλλά είναι ένα λειτούργημα. Γι΄ αυτό λοιπόν το λειτούργημα που με τόση αγάπη μας προσφέρετε, θέλω να σας εκφράσω την ευγνωμοσύνη, να ευχηθώ να έχετε δύναμη και πάντοτε αυτήν την συνειδητότητα της ευθύνης και της αγάπης.
Καλή χρονιά και κάθε ευλογία σε όλους».

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, μετά την απονομή της τιμητικής πλακέτας, σημείωσε:
«Επιτρέψατε μου, με βαθειά συγκίνηση να πω, ότι για τον Επίσκοπο και τον Κληρικό δεν υπάρχει χώρος συγχαρητηρίων γιατί επιτελεί μια διακονία και μια ευθύνη εξ ονόματος της πανανθρώπινης αγάπης που είναι ο Πανάγιος και Παναγίαντος Θεός. Γι΄ αυτό και δεν μπορεί «απολογισμός στον Αμπελώνα του», όπως λέει ο Ευαγγελικός λόγος ότι ό,τι ποιούμε είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε επειδή τόσο πολύ μας αγάπησε ο Θεός, ώστε μας έδωσε τη ζωή και αυτήν την όμορφη πραγματικότητα της επιγείου πορείας μας, για να αθλούμεθα πνευματικά.
Εγώ αποδέχομαι αυτήν την εξαίρετη τιμητική διάκριση που γίνεται από αυτούς οι οποίοι διακονούν την πόλη του Πειραιώς, το Δήμο του Πειραιώς, όλους μας δηλαδή, γιατί αναφέρετε όχι στην ταπεινότητά μου βέβαια, αλλά στους εκατοντάδες εθελοντές και εθελόντριες που καθημερινά δίνουν την ψυχή τους στα 17 συσσίτια της Μητροπόλεως, για να μπορούν να βρίσκουν θαλπωρή και αλληλεγγύη 6.500 συνάνθρωποί μας. Σε αυτούς ανήκει η τιμή και γι΄ αυτό εξ ονόματός τους την αποδέχομαι. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στο χαιρετισμό του, τόνισε:
«Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους με υγεία για εσάς και για τις οικογένειές σας.
Στην συνέχεια αυτών που είπε ο Σεβασμιώτατος, θέλω και εγώ να σας ευχαριστήσω για την προσπάθεια που καταβάλλετε προκειμένου να έχουμε την πόλη μας στο καλύτερο δυνατό σημείο και να είμαστε κοντά στους δημότες, κοντά στους Πειραιώτες.
Από την άλλη πιστεύω ότι μπορούμε καλύτερα όλοι μας. Αρχή γενομένης από εμένα, από τους αιρετούς, από το Δημοτικό Συμβούλιο και τους εργαζομένους, μπορούμε και πρέπει να προσπαθήσουμε για ακόμα καλύτερο Πειραιά, για ακόμα καλύτερη πόλη.
Τα προβλήματα και στη χώρα, αλλά και στον Δήμο Πειραιά είναι πολλά. Είναι προβλήματα συσσωρευμένα από δεκαετίες. Καλούμαστε ως Δημοτική Αρχή, ως Δημοτικό Συμβούλιο να τα λύσουμε σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τη χώρα. Η σημερινή Δημοτική Αρχή κλείνει τις επόμενες ημέρες ενάμιση χρόνο στην ηγεσία του Δήμου και δραστηριοποιήθηκε μέσα στην πιο δύσκολη, κατά την άποψή μου, μεταπολιτευτική χρονιά για τη χώρα. Με αλλεπάλληλες εκλογές, με δημοψηφίσματα, με τεράστια οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορούμε λοιπόν ούτε εμείς ως Δημοτική Αρχή ούτε εσείς να λύσουμε όλα τα προβλήματα της πόλης και των Πειραιωτών. Μπορούμε να λύσουμε όμως αρκετά από αυτά. Νομίζω ότι έχουμε δείξει και ως Δημοτική Αρχή βέβαια και ως Δημοτικό Συμβούλιο, πως υπάρχει μια συνεργασία και μια ομοφωνία από όλους. Οπωσδήποτε, υπάρχουν και θεμιτές και αναγκαίες διαφορές σε μια δημοκρατία. Νομίζω όμως ότι έχουμε αποδείξει ότι υπάρχει ένας τρόπος διακυβέρνησης κοντά στους εργαζομένους και κοντά στους δημότες. Έχουμε αποδείξει ότι προσπαθούμε με καλή διάθεση, με καλή πρόθεση, με όρεξη, με δουλειά και κατά την άποψή μου με γνώση.
Το ίδιο στο βαθμό που σας αναλογεί κάνετε και εσείς ως εργαζόμενοι του Δήμου Πειραιά. Επαναλαμβάνω ότι μπορούμε και καλύτερα και πρέπει το 2016 για να ξεπεράσουμε τα δύσκολα προβλήματα που ανέφερε και ο Πρόεδρος, γιατί δεν φαίνεται το 2016 να είναι πολύ καλύτερο από 2015, να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια. Θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά. Θα δούμε τις εξελίξεις. Τα ζείτε κι εσείς ως εργαζόμενοι τα προβλήματα. Τα ζούμε στην πόλη με ειδικές συνθήκες, αλλά και στην χώρα. Άρα, για να μπορέσουμε να επιλύσουμε ορισμένα από τα προβλήματα το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο, με μεγαλύτερη ένταση, με μεγαλύτερη όρεξη, με καλή συνεργασία μεταξύ μας οι αιρετοί με τους εργαζομένους, και οι εργαζόμενοι μεταξύ σας, οι Διευθυντές, οι Προϊστάμενοι, όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου.
Δεν έχω παράπονα και γι΄ αυτό και είπα σας ευχαριστώ για τη συνεργασία και την προσπάθεια που καταβάλλετε.
Δεν είναι η εκδήλωση για την κοπή της πίτας το κατάλληλο μέρος για να πούμε τα προβλήματα, αλλά είμαστε μια πόλη που ταλαιπωρούμαστε από διάφορα σημαντικά θέματα που απασχολούν όχι μόνο την πόλη, αλλά και την χώρα.
Ζούμε σε μια πόλη που το λιμάνι της φαίνεται να ιδιωτικοποιείται παρά τις όποιες αντίθετες απόψεις. Είμαστε μια πόλη που εξελίσσονται σημαντικά, μεγάλα θα έλεγα έργα που μας ταλαιπωρούν, όπως είναι το Μετρό και το Τραμ. Έργα της Κεντρικής Διοίκησης και όχι του Δήμου. Είμαστε μια πόλη που σκοπεύουμε και θέλουμε να γίνει κι ένα Δικαστικό Μέγαρο. Είμαστε μια πόλη που υποδέχεται τους τουρίστες της κρουαζιέρας ή μέσα από την πόλη μας περνάνε όλοι οι τουρίστες του εσωτερικού τουρισμού. Άρα, θα έλεγα ότι είναι μια πόλη κόμβος για τη χώρα και αυτό θα πρέπει να γίνει κατανοητό στους όποιους κυβερνώντες. Χωρίς να υποτιμώ καμία άλλη πόλη, για εμένα ο Πειραιάς έχει μια ιδιαίτερη σημασία, συν όλα τα άλλα που ισχύουν φυσικά για όλες τις πόλεις, τα οικονομικά προβλήματα, τους δημότες μας που ταλαιπωρούνται και όπως και η Εκκλησία έτσι κι εμείς προσπαθούμε και μέσα από την ΚΟ.Δ.Ε.Π., τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου να συμβάλλουμε, να είμαστε κοντά.
Είναι για εμένα μια χρονιά ορόσημο το 2016 που θα κρίνει και το μέλλον της πόλης για τα επόμενα χρόνια. Είμαι αισιόδοξος παρά τα προβλήματα. Θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, θα πρέπει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να πετύχουμε πράγματα διότι αν δεν το πιστεύουμε μέσα μας δεν πρόκειται να τα καταφέρουμε. Πραγματικά εγώ θέλω να μεταφέρω αυτήν την αισιοδοξία ότι το πιστεύουμε και σε σας. Μπορούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας και να εμφανίσουμε μια καλύτερη πόλη τα μεθεπόμενα χρόνια. Ο Πειραιάς αλλάζει. Η Δημοτική Αρχή καλείται να διαχειριστεί αυτήν την αλλαγή που είναι μπροστά για την πόλη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επ’ ωφελεία των δημοτών. Πιστεύω ότι είναι στην κατεύθυνση αυτή, πιστεύω ότι το κάνουμε. Θα κάνουμε και τα λάθη μας, κι εγώ ως Δήμαρχος και οι συνεργάτες μου, όπως κάνετε και οι εργαζόμενοι λάθη και όλοι οι άνθρωποι. Όποιος εργάζεται και δουλεύει θα κάνει και λάθη. Σημασία έχει να τα αναγνωρίζουμε, να μιλάμε με ευθύτητα στους δημότες ή και στους εργαζομένους. Να μπορούμε να εξυπηρετούμε τον πολίτη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο.
Να σας ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά. Να ευχηθώ και προσωπικά σε εσάς και στις οικογένειές σας να έχετε υγεία, γιατί αν δεν έχουμε υγεία, δεν μπορούμε να κάνουμε το οτιδήποτε άλλο και με αισιοδοξία και με ένταση να είμαστε στη δουλειά μας, να προσπαθούμε για το καλύτερο και επαναλαμβάνω του χρόνου να είμαστε εδώ με λιγότερα προβλήματα. Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ όλους».

Ο κ. Μώραλης, παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα, σημείωσε:
«Σε μια άλλη αντίστοιχη βράβευση, έχω πει ότι δεν θεωρώ ότι ως Δήμαρχος έχω αποδείξει αυτά που θα ήθελα στην πόλη, γιατί ακόμα είναι νωρίς. Ευχαριστώ όμως τον Σύλλογο των Εργαζομένων του Δήμου. Εύχομαι του χρόνου να είναι αντίστροφη η βράβευση και εγώ να βραβεύσω το Σωματείο για την δουλειά την οποία κάνετε. Αυτό θα ήταν για μένα ιδιαίτερη χαρά. Το εκτιμώ, σας ευχαριστώ και ελπίζω, επαναλαμβάνω, με αυτήν την τιμητική πλακέτα που παίρνω να αποδείξω στο τέλος της πενταετίας ότι την άξιζα. Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, σημείωσε:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του συλλόγου μας, σας καλωσορίζουμε στην εορταστική σημερινή εκδήλωσή μας, την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας μας και σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά.
Το 2016 ο Θεός να δώσει να είναι καλό. Καλύτερο από τον προηγούμενο χρόνο και η καλυτέρευση να προέλθει και με τη δική μας συμμετοχή. Με περισσότερο ενδιαφέρον και ενεργητικότητα.
Θα πρέπει να ξαναγυρίσουμε πιο κοντά στις ρίζες μας, στις οικογένειές μας, στους συνανθρώπους μας, στους συναδέλφους μας, ώστε αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνουμε με τα μνημόνια, να μπορούμε να μοιραζόμαστε τα βάρη μας. Γιατί όντως, το 2016 θα είναι μια δύσκολη χρονιά με όλα αυτά τα μέτρα που έρχονται προς ψήφιση από την κυβέρνηση: ασφαλιστικό, εργατικό, κόκκινα δάνεια κλπ. Για να μπορέσουμε να αντέξουμε χρειάζεται καλή πίστη, αγάπη και ενδιαφέρον προς τους συναδέλφους μας και τους δημότες μας.
Ευχόμαστε σε όλους υγεία, αγάπη, συνεργασία και συνεννόηση δημιουργική για να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Δήμαρχο για την κατανόηση που δείχνει στα προβλήματά μας και την προσπάθεια που καταβάλλει για την επίλυσή τους.
Τέλος, να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους μου για τη σημερινή τους παρουσία και για το ενδιαφέρον τους στα κοινά του Συλλόγου μας.
Να ξέρετε ότι ο Σύλλογός μας θα είναι δίπλα στα προβλήματά σας και θα λειτουργεί με συνέπεια και διαφάνεια, όπως ήδη έχετε διαπιστώσει.
Καλή χρονιά σε όλους».

Στη συνέχεια, ο Σύλλογος βράβευσε τα παιδιά των εργαζομένων που πέρασαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τους προσέφερε συμβολικά το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.

Στο τέλος της εκδήλωσης κλήρωσαν για τους εργαζόμενους 30 δωροεπιταγές των 50 ευρώ σε γνωστό supermarket.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν:
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Δαβάκης. Ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ν. Αγγελόπουλος. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Β. Ταταρόπουλος. Οι Αντιδήμαρχοι : κα Α. Χαρβαλάκου – Γλύκα και κ.κ. Π. Καλογερόγιαννης, Ν. Καρβουνάς, Χρ. Αγραπίδης, Α. Αργουδέλης και Κ. Σιγαλάκος. Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Στ. Βοϊδονικόλας.
Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Κουβάτσος.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι : κ.κ Αν. Κάρλες, Ηλ. Κατσαφάδος, κα Μ. Σταθάκη, κ. Δ. Γκερλές και κ. Ηλ. Σαλπέας. Ο Κοινοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Αλιφραγκής.
Ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕ - ΟΤΑ κ. Β. Γκιτάκος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Μονίμου και Αορίστου Χρόνου κα Ρ. Τζιώτη και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου «Ήφαιστος» κ. Κ. Κισαπίδης.

 

eep logo