ΕΛΜΕ Πειραιά: Διαμαρτυρία στις 2.30μ.μ. σήμερα στο Δημοτικό Θέατρο

Και καταγγελίες κατά του ΔΙΔΕ Πειραιά 

 

Οργή έχει προκαλέσει στους εκπαιδευτικούς, τους κατοίκους και γονείς του Πειραιά η αποκάλυψη της τοπικής Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ότι ο επικεφαλής των δημόσιων σχολείων της περιοχής αντί να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν ασχολείται με το να προβάλλει τα ιδιωτικά σχολεία και τις υπηρεσίες τους.


Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Πειραιά μιλάει για «πρωτοφανή, αδιανόητη κι επικίνδυνη απόφαση» με την οποία ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά διοργανώνει Διημερίδα με θέμα: «Η προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων στην Εκπαίδευση-Παρόν και Μέλλον». Η εκδήλωση σε συνεργασία με τα ιδιωτικά «απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς και κηδεμόνες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά» όπως αναφέρεται. Πίσω από τις αναφορές σε «αγαστή συνεργασία ανάμεσα στον Ιδιωτικό και τον Δημόσιο τομέα, στον χώρο της εκπαίδευσης» αποκαλύπτονται οι «διαφημιστικές» προθέσεις, με θεματικές ενότητες όπως «Στόχοι Ιδιωτικού Σχολείου. Οι Επιλογές και οι Απαιτήσεις του Σύγχρονου Γονέα από την Ιδιωτική Εκπαίδευση», «Παιδαγωγικοί Στόχοι και πώς επιτυγχάνονται από την Ιδιωτική Εκπαίδευση» κ.ά.

Την ίδια ώρα, τονίζει η ΕΛΠΕ Πειραιά, «τα δημόσια σχολεία της ΔΙΔΕ Πειραιά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα (κενά παρότι είμαστε μέσα Μαρτίου, τρομακτική υποχρηματοδότηση, έλλειψη Τμημάτων Ένταξης κ.α.)». Αλλά «ο Διευθυντής ΔΙΔΕ Πειραιά (Προϊστάμενος των σχολείων της Δημόσιας Εκπαίδευσης), αντί να ασχοληθεί με αυτά, οργανώνει ημερίδες για την προσφορά των Ιδιωτικών Σχολείων! Υπερασπίζεται δηλαδή τα σχολεία, όπου για να φοιτήσει ένας μαθητής χρειάζεται οι γονείς να δώσουν ένα σωρό λεφτά για τα δίδακτρα! Των σχολείων, που πωλούν, έναντι αμοιβής, την εκπαίδευση σαν εμπόρευμα, σε γονείς-πελάτες!!!».

«Την πολιτική ευθύνη φέρει το Υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση» ξεκαθαρίζει η ίδια ανακοίνωση, αφενός με τις πολιτικές της στην Παιδεία και αφετέρου με την ίδια «την επιλογή του συγκεκριμένου Προϊσταμένου στον Πειραιά, τα έργα και τις ημέρες του οποίου, έχει καταγγείλει κατ’ επανάληψη η ΕΛΜΕ Πειραιά».

«Απαιτούμε από το ΥΠΑΙΘ, να παρέμβει εδώ και τώρα, ώστε να ακυρωθεί, έστω και την τελευταία στιγμή, η Διημερίδα-διαφήμιση της ΔΙΔΕ Πειραιά, υπέρ των Ιδιωτικών Σχολειών» τονίζει η ΕΛΠΕ Πειραιά και καλεί «τους εκπαιδευτικούς του Πειραιά, όλα τα σωματεία της πόλης μας, το Εργατικό Κέντρο, τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων, να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση την Παρασκευή 17/3 14:30 έξω από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά».

ETEKA_Desktop

eep logo