Επιτέλους, λύση για τα Δικαστήρια Πειραιά: Σύγχρονο κτήριο στου Παπαστράτου μέχρι το 2025!!!


Γ. Μώραλης: "Εκπληκτικό νέο για την πόλη μας"!

Ένα μακρόχρονο, όσο και κακόγουστο σήριαλ, που αφορά την ανάγκη στέγασης σε σύγχρονο και ασφαλές κτήριο των Δικαστηρίων Πειραιά, έλαβε πλέον τέλος.
Σύμφωνα με ασφαλείς και αποκλειστικές πληροφορίες του Portnet, την περασμένη Παρασκευή ξεπεράστηκε και το τελευταίο εμπόδιο που υπήρχε και πλέον τα Δικαστήρια Πειραιά θα δημιουργηθούν στην περιοχή Παπαστράτου, στον Άγιο Διονύσιο Πειραιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στον σχετικό διαγωνισμό έγινε οριστικά δεκτή η πρόταση της εταιρείας Dimand, ιδιοκτήτριας του χώρου. Την Παρασκευή ξεπεράστηκε το τελευταίο γραφειοκρατικό εμπόδιο που υπήρχε, καθώς απορρίφθηκε η ένσταση που είχε υποβληθεί από ανταγωνίστρια εταιρεία (που πρότεινε το κτήριο του "Κεράνη" στην είσοδο της πόλης). Μάλιστα η ένσταση απορρίφθηκε ομόφωνα, με ψήφους 7-0!

Το Portnet απευθύνθηκε στον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο οποίος χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή "εξαιρετικά θετικό νέο για την πόλη μας"!
Ο δήμαρχος της πόλης επιφυλάχθηκε πάντως να έχει επίσημη ενημέρωση πριν προβεί σε σχετικές ανακοινώσεις.

Η δήλωση του Γιάννη Μώραλη στην ερώτηση του Portnet έχει ως εξής:

Η πληροφορία σας εκτιμώ, αλλά κυρίως εύχομαι να είναι σωστή.

Αν ισχύει, είναι βέβαιο ότι είναι ένα εκπληκτικό θετικό νέο για την πόλη μας.
Έπειτα από πολλές δεκαετίες, μια ακόμη σημαντική εκκρεμότητα δρομολογήθηκε και έγινε το δεύτερο βασικό βήμα. Το πρώτο ήταν η χρηματοδότηση και το δεύτερο η επιλογή του χώρου.
Ο Πειραιάς το 2025 θα έχει ένα νέο, σύγχρονο και ασφαλές Δικαστικό Μέγαρο το οποίο θα αντανακλά την ιστορία, στο παρόν, αλλά κυρίως στο μέλλον του Πειραιά, ο οποίος καθημερινά αλλάζει προς το καλύτερο.
Αναμένω την επισημοποίηση της πληροφορίας σας ώστε να τοποθετηθώ ειδικότερα.

 

eep logo