Το Social Innovation Piraeus καινοτομεί με εφαρμογή για τα ΑμεΑ

Περιήγηση με ευκολία σε όλα τα προσβάσιμα για ΑμεΑ σημεία του Πειραιά

Το Social Innovation Piraeus, καινοτομεί για ακόμα μια φορά, δημιουργώντας το accessiblepiraeus.gr, μια χρηστική πλατφόρμα η οποία δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να περιηγηθούν με ευκολία σε όλα τα σημεία του Πειραιά που είναι προσβάσιμα για ΑμεΑ.

Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή, η Πράξη βοηθάει τα Άτομα με Αναπηρία, να κινηθούν με μεγαλύτερη ευκολία στην πόλη και ν’ αντιμετωπίσουν τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Για μεγαλύτερη χρηστικότητα, τα σημεία είναι χωρισμένα ανά κατηγορία και ανά περιοχή, ενώ η εφαρμογή διατίθεται και σε αγγλική έκδοση, για τους ξενόγλωσσους χρήστες.

Ακόμα μια καινοτομία που προσφέρει η πλατφόρμα, είναι ο διαδραστικός χάρτης, στον οποίο είναι συγκεντρωμένα όλα τα σημεία προσβασιμότητας που βρίσκονται στην περιφέρεια του Πειραιά. Στο συγκεκριμένο χάρτη, ο χρήστης μπορεί, εκτός των άλλων, να πληροφορηθεί για τα σημεία που βρίσκονται κοντά στην περιοχή του και να επιλέξει τοποθεσία βάσει της προσβασιμότητας που αυτή παρέχει.

Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εμπλακεί πιο ενεργά στην πλατφόρμα, καθώς, αφού κάνει την εγγραφή του, μπορεί να υποβάλλει νέα σημεία και να αξιολογήσει τα ήδη υπάρχοντα, ανάλογα με το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και για κινητά τηλέφωνα (για Android στο Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.comitech.accessiblepiraeus
και για iOS στο App Store με την ονομασία “Accessible Piraeus”). Για μεγαλύτερη ευκολία, υπάρχει η δυνατότητα σάρωσης του QR code της εφαρμογής, στο πεδίο «Εφαρμογές».