Περιοδεία υποψήφιων βουλευτών της Β΄ Πειραιά

Σε Δημαρχεία, καταστήματα και γειτονιές

Ο Παναγιώτης Κατηφές και ο Στέλιος Μπενετάτος, στο Δημαρχείο και σε μαγαζιά, στη Νίκαια

Ο Παναγιώτης Κατηφές, υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ στη Β΄ Πειραιά, δημοτικός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας – Ρέντη, περιόδευσε στα μαγαζιά στη Γρηγορίου Λαμπράκη, στη Νίκαια.
Συζήτησε με τους αυτοαπασχολούμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όπως την υψηλή φορολογία, τη ακρίβεια, τη δυσκολία να ανταποκριθούν στους λογαριασμούς ρεύματος. Ο υποψήφιος του ΚΚΕ τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το Κόμμα όλο το προηγούμενο διάστημα, καταλήγοντας ότι δεν υπήρξαν και δεν θα υπάρξουν σωτήρες. Τους κάλεσε να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους για να στοχεύσουν όλοι μαζί τον πραγματικό αντίπαλο, τα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις που τα υπηρετούν. Να αξιοποιήσουν και την ψήφο τους σε αυτή την κατεύθυνση, ενισχύοντας το μόνο Κόμμα που και μετά τις εκλογές θα είναι το αποκούμπι τους.

Ο Στέλιος Μπενετατος, υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στη Β' Πειραιά, και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, περιόδευσε στα μαγαζιά της οδού 7ης Μάρτη 1944, καθώς και στον εμπορικό δρόμο Βουρνόβα στη Νεάπολη. Μίλησε με αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και εργαζομένους για θέματα που αγγίζουν κάθε πλευρά της καθημερινότητας και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με την ενεργειακή φτώχεια, την καταστολή, τις τραγικές ελλείψεις σε υγεία και παιδεία, αλλά και στις συνοικιακές υποδομές, την απουσία ουσιαστικού σχεδίου για τη βελτίωση των όρων ζωής τους. Με το υλικό του ΚΚΕ στα χέρια, συζητήθηκε η παρουσία του Κόμματος σε κάθε μικρή και μεγάλη εστία αγώνα, η ανάγκη διεκδίκησης για χώρους πολιτισμού και αθλητισμού, αλλά και οι προτάσεις του ΚΚΕ, για ουσιαστική αύξηση του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών, τις οποίες ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτουν ασυζητητί. Τόνισε την κρισιμότητα της παρουσίας καθενός και καθεμιάς στους αγώνες για ζωή και δικαιώματα, αλλά και τη σημασία της εκλογικής στήριξης του ΚΚΕ για την ισχυροποίηση των αγώνων του λαού για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.
Επίσης ο Παναγιώτης Κατηφές, με τους δημοτικούς συμβούλους με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Αγγελινιάδη Γιάννη και Κόνιαρη Σίτσα, επισκέφθηκε και συζήτησε με τους εργαζόμενους στο Δημαρχείο της Νίκαιας.
Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν οι αλλαγές που έχουν διαδοχικά συνδιαμορφώσει στο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ και πως αυτές έχουν επιδράσει στο εισόδημα, στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση αλλά και στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το λαό.
Ο Παναγιώτης Κατηφές κάλεσε τους εργαζόμενους να σταθμίσουν τη δράση και τις θέσεις του ΚΚΕ, όχι μόνο για την Τοπική Διοίκηση αλλά για το σύνολο της ζωής μας και να ενισχύσουν το ΚΚΕ που την επόμενη μέρα των εκλογών όσο πιο ενισχυμένο είναι, τόσο πιο αποδυναμωμένα θα είναι τα κόμματα που πορεύονται στην στρατηγική του κεφαλαίου και έχουν συνδιαμορφώσει την αντιλαϊκή καθημερινότητα.

Ο Μάρκος Μπεκρής και η Στέλλα Παπαοικονόμου στους εργαζομένους στις υπηρεσίες πρασίνου και στο Δημαρχείο του Δήμου Περάματος

Οι υποψήφιοι βουλευτές, Μάρκος Μπεκρής πρόεδρος του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ και πρόεδρος του ΕΚΠ και Στέλλα Παπαοικονόμου, μισθωτή δικηγόρος, μαζί με τη δημοτική σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μαρία Τραπελά πραγματοποίησαν περιοδεία στις υπηρεσίες πρασίνου του Δήμου Περάματος την Τρίτη 14/2/2023.
Ο Μάρκος Μπεκρής κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις επερχόμενες εκλογές λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από παλιούς και νέους σωτήρες, αλλά με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές μπορούν να μετρήσουν νέες κατακτήσεις φέρνοντας σαν παράδειγμα τους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων στην COSCO.
Με τη σειρά της η Στέλλα Παπαοικονόμου κάλεσε τους εργαζόμενους να κάνουν κριτήριο τις ανάγκες τους και με βάση αυτό το κριτήριο να δυναμώσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ ώστε να γίνει η πραγματική διαφορά προς όφελος της λαϊκής διεκδίκησης και πάλης.
Ακολούθησε πλούσια συζήτηση όπου αναδείχθηκαν ζητήματα όπως η υποστελέχωση υπηρεσιών, τα ΜΑΠ που δεν παίρνουν όλοι οι εργαζόμενοι και η αγωνία των εργαζομένων της κοινωφελούς εργασίας που απολύονται ενώ με τις κινητοποιήσεις τους πέτυχαν 4μηνη παράταση.
Η περιοδεία συνεχίστηκε και στους εργαζόμενους στο Δημαρχείο Περάματος

Ο Μάκης Τσελέντης, στους εργαζόμενους στο γκαράζ και το ηλεκτρολογείο του Δήμου Σαλαμίνας

Ο Μάκης Τσελέντης υποψήφιος βουλευτής, πρόεδρος Συλλόγου εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού και Αντιπρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ, με τη δημοτική σύμβουλο με τη Λαϊκή Συσπείρωση Μαρία Παπαελευθερίου, συναντήθηκαν και συζήτησαν με εργαζομένους στο γκαράζ και στο ηλεκτρολογείο του Δήμου Σαλαμίνας, σήμερα Τετάρτη 15/2/23.
Οι εργαζόμενοι ανέδειξαν τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Πάγωμα μισθών, υποστελέχωση και ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών. Από μεριάς του κόμματος αναδείχθηκε η ανάγκη ενίσχυση του Κόμματος στις επερχόμενες εκλογικές μάχες για πιο δυνατή φωνή του λαού μέσα και έξω από τη βουλή, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους εργαζομένους του Δήμου Σαλαμίνας για τις τροπολογίες που κατέθεσε το Κόμμα μας, την ομόφωνη αρνητική στάση των άλλων αστικών κομμάτων στη βουλή καθώς επίσης και τις παρεμβάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την μη ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού, αλλά και για άλλα σημαντικά προβλήματα των εργαζομένων.
Ο Μάκης Τσελέντης κάλεσε τους εργαζόμενους να δουν πόσο διαφορετικά θα είναι την επόμενη μέρα των εκλογών με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ, στη ζωή όλου του λαού. Με αυτό το κριτήριο να πάνε στις κάλπες.

eep logo