Κορυδαλλός: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στο γηροκομείο

Συμπληρώθηκε το 5νθήμερο της καραντίνας

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στο γηροκομείο στον Κορυδαλλό και προχώρησε σε μοριακά τεστ στους ηλικιωμένους που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, ενώ σήμερα συμπληρώθηκε το πενθήμερο της καραντίνας για τους ηλικιωμένους.

Επόμενο βήμα η απομάκρυνση των τροφίμων και το σφράγισμα της δομής. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θα πάρουν τις επόμενες ημέρες καταθέσεις από τους ηλικιωμένους.

Την ίδια ώρα, σοκαριστικές είναι μαρτυρίες από πρώην εργαζομένους και πολίτες για το τι περνούσαν οι ηλικιωμένοι. Κακοποιήσεις ηλικιωμένων με μπουνιές και κλωτσιές, που δεν τις χωρά ο ανθρώπινος νους, περιγράφει πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο του Κορυδαλλού, όπου βρέθηκαν να διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες 41 ηλικιωμένοι. Ως πρωταγωνιστής των βασανισμών καταγγέλλεται στέλεχος του ιδρύματος.

Σύμφωνα με μια πρώην εργαζόμενη στο γηροκομείο αναφέρει: «Εγώ θυμάμαι κάποιον που τον είχε κλειδωμένο για να συνετιστεί στον νεκροθάλαμο. Και μία κοπέλα που ξεκλείδωσε κρυφά και του έδωσε λίγο ψωμάκι, την απέλυσε". Μάλιστα όπως καταγγέλλει, για να χωρέσουν περισσότεροι ηλικιωμένοι στη δομή και να αυξήσει τα κέρδη του, έβαζε ανθρώπους να κοιμούνται στο υπόγειο.

eep logo