Εκδήλωση επιμόρφωσης στην καλύτερη εξυπηρέτηση αναπήρων πολιτών

Από τον Δήμο Μοσχάτου - Ταύρου

Ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια» και την υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας και Αλληλεγγύης, διοργάνωσε στις 8/2/22 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Εξοικείωσης με την Αναπηρία και τη Συμπερίληψη» με στόχο την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων σε θέματα αναπηρίας.

Την επιμόρφωση παρακολούθησαν η Αντιδήμαρχος Κοινότητας Ταύρου, Κοινωνικής Μέριμνας, Παιδείας, Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης κ. Κατερίνα Καρύδη, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Πολιτιστικής Πολιτικής, Ανάδειξης Αρχαιοτήτων, Πολιτιστικών Θεσμών και εκδηλώσεων κ. Άκης Δείξιμος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μελίστας Αθανάσιος.

Το Επιμορφωτικό σεμινάριο εξοικείωσης με την αναπηρία απευθύνεται σε εργαζόμενους και στελέχη του Δήμου που εργάζονται σε όλες τις υπηρεσίες με στόχο την ισότιμη αντιμετώπιση των αναπήρων πολιτών και την υποστήριξη συμπεριληπτικών συνθηκών στον Δήμο και την κοινωνία.

Η εκπαίδευση βασίστηκε στο βίωμα, αφού το μεγαλύτερο μέρος των εκπαιδευτών ήταν ανάπηρα άτομα και επαγγελματίες του χώρου με πολύχρονη εμπειρία και συμπληρώθηκε από οπτικοακουστικό υλικό που ανέδειξε δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης αναπήρων ατόμων.

Το επιστημονικό κομμάτι και την υλοποίηση του σεμιναρίου ανέλαβε η ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», με εισηγήσεις από έμπειρους και καταρτισμένους στο είδος τους συνεργάτες:

Βαγγέλης Αυγουλάς – Τυφλός δικηγόρος, Πρόεδρος ΑΜΚΕ «Με Άλλα Μάτια», μέλος της επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ.

Γιώργος Στάθης – Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, Πρόεδρος ΣΔΕΝΓ

Παναγιώτης Πιτσίνιαγκας – Σύμβουλος Συμπερίληψης και Προσβασιμότητας, χρήστης αμαξιδίου

Το σεμινάριο διήρκησε 4 ώρες και προσανατολίστηκε σε θεματολογία σχετική με την οπτική, την κινητική και την ακουστική βλάβη. Απώτερος στόχος ήταν η εκπαίδευση των υπαλλήλων που εξυπηρετούν ανάπηρους πολίτες στην καλύτερη δυνατή συνδιαλλαγή μαζί τους.

 

 

 

eep logo