Ντροπή για τις εικόνες από το γηροκομείο Ζαΐμη

Κοινή δήλωση υποψηφίων βουλευτών Β΄ Πειραιά του ΚΚΕ

Η λέξη φρίκη είναι λίγη για να περιγράψει την κατάσταση που βρέθηκαν δεκάδες ηλικιωμένοι στην «Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων» στην πλατεία Βενιζέλου, στον Κορυδαλλό. Είναι λίγη, ειδικά, αν σκεφτεί κανείς ότι το 2023 οι κλινικάρχες τσεπώνουν ζεστό χρήμα από τον ιδρώτα των εργαζομένων, για να διασφαλίσουν υποτίθεται μια θέση για γηρατειά με αξιοπρέπεια και τελικά παρέχουν συνθήκες θανάτου. Το συγκεκριμένο γεγονός είναι όμως η κορυφή του παγόβουνου. Γιατί το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι η φροντίδα των ηλικιωμένων είναι εμπόρευμα, μετριέται σε κέρδος και σε «ΕΥΡΩ», σε «προσιτά οικονομικά πακέτα», όπως διαφημίζουν αυτά τα κέντρα για να ψαρέψουν πελάτες.

Είναι γνωστό ότι σε τέτοιες δομές δεν αναγκάζονται να πάνε οι ηλικιωμένοι εφοπλιστές, βιομήχανοι, τραπεζίτες, αλλά οι άνθρωποι του μόχθου που μένουν ξεκρέμαστοι από το κράτος και την υποτιθέμενη «Δημόσια Πρόνοια», που στην πραγματικότητα είναι ανύπαρκτη, αν και την έχουν χρυσοπληρώσει ως εργαζόμενοι τα προηγούμενα χρόνια.

Για αυτήν την κατάσταση την ευθύνη φέρουν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις που σμπαράλιασαν τις ήδη ελάχιστες κρατικές δομές που υπήρχαν. Πάνω σε αυτή την πραγματικότητα ξεφυτρώνουν «γηροκομεία -κολαστήρια» σαν του Ζαΐμη. Όλοι αυτοί έστρωσαν το έδαφος για να περάσει η Φροντίδα των ηλικιωμένων στα χέρια των ιδιωτών- εμπόρων. Πάει πολύ τώρα, τα στελέχη τους στον Κορυδαλλό να κάνουν πως «δεν ήξεραν» - «δεν άκουσαν» και να πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης από την Περιφέρεια, στις Ελεγκτικές Αρχές κλπ. Είναι προκλητικό ο Δήμαρχος Κορυδαλλού να δηλώνει στα κανάλια ότι «είναι από τις φορές που λειτούργησαν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους!!!!», την στιγμή που οι καταγγελίες για το κολαστήριο ξεκίνησαν το 2020!!!

Μόνη απάντηση στο αδιέξοδο των χιλιάδων οικογενειών που βιώνουν στο πετσί τους τη δυσκολία να περιθάλψουν τα ηλικιωμένα μέλη τους, είναι η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑ και η εδώ και τώρα αύξηση στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές!

Διαμάντω Μανωλάκου, Βουλευτής Β΄ Πειραιά του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφια
Ελευθερία Παπουτσιδάκη, υποψήφια βουλευτής Β΄ Πειραιά με το ΚΚΕ
Μάκης Τσελέντης, υποψήφιος βουλευτής Β΄ Πειραιά με το ΚΚΕ