Επίσκεψη Τσίπρα στο Πέραμα

lagoudakis tsipras

Το Δημαρχείο του Περάματος επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, όπου ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο της πόλης Γ.Λαγουδάκη για τα προβλήματα της πόλης, με έμφαση την ανεργία που μαστίζει την περιοχή, ιδίως λόγω της χρόνιας υπολειτουργίας της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Σε εκείνο το σημείο ο Αλ.Τσίπρας προανήγγειλε παρέμβαση με την οποία θα εντάσσονται περισσότεροι εργαζόμενοι της Ζώνης στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να συνταξιοδοτηθούν νωρίτερα.

Ο Πρωθυπουργός είχε την τύχη να δει τα σχέδια της υποθαλάσσιας ζεύξης Περάματος – Σαλαμίνας, που όταν πραγματοποιηθεί, αναμένεται να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης τόσο για την περιοχή του Περάματος όσο και για την Σαλαμίνα.
Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον συνόδευαν, μεταξύ των οποίων τους δυο υπουργούς που εκλέγονται στον Πειραιά, τον Θ.Δρίτσα και τον Δ.Βίτσα, επισκέφθηκε το κολυμβητήριο Περάματος.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι πρόκειται για δέσμη παρεμβάσεων που αφορά τους πιο αδύναμους, με στόχο την αποτροπή του κοινωνικού αποκλεισμού. Το μήνυμα είναι ότι παρά την κρίση και τις περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες μπορούμε να δώσουμε προστασία στους πιο αδύναμους και να μην αφήσουμε κανένα πολίτη να γίνει έρμαιο του λαϊκισμού της Ακροδεξιάς και της Χρυσής Αυγής.
Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι αντίστοιχα προγράμματα θα εφαρμοσθούν σε 17 δήμους και κάλεσε εταιρείες με κοινωνική ευθύνη να ενώσουν τις δυνάμεις με την κυβέρνηση και την πολιτεία «για να ανοίξουμε δρόμους για την έξοδο από την κρίση».

Το πρόγραμμα αυτό, είπε ο πρωθυπουργός, σηματοδοτεί ότι δεν υπάρχουν στο χάρτη ξεχασμένες συνοικίες και παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες η επιλογή μας είναι να στηρίξουμε τους πιο αδύναμους.
Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον συνόδευαν, μεταξύ των οποίων τους δυο υπουργούς που εκλέγονται στον Πειραιά, τον Θ.Δρίτσα και τον Δ.Βίτσα, επισκέφθηκε το υπαίθριο δημοτικό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και το κολυμβητήριο Περάματος, που εκσυγχρονίζεται με την βοήθεια της ΜΟΜΑ.