Ο Δήμος Πειραιά τίμησε τη μνήμη των 21 θυμάτων της Θύρας 7

Μνημόσυνο στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης»

Σε κλίμα συγκίνησης, τελέστηκε, σήμερα, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», το μνημόσυνο για τα 21 θύματα της Θύρας 7, τα οποία βρήκαν τραγικό θάνατο, στις 8 Φεβρουαρίου 1981, μετά τη λήξη του αγώνα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Δήμου Πειραιά στην πλατεία Θυμάτων Θύρας 7, από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, από τον Αντιπρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της ΠΑΕ Ολυμπιακός, κ. Κώστα Καραπαπά, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και από τον κ. Ιωάννη Γκαϊτατζή από τον Σύνδεσμο Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Επίσης, στεφάνι κατατέθηκε και από την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μετά το πέρας της τελετής, σε δήλωσή του, τόνισε:
«Σήμερα συμπληρώνονται 42 χρόνια από την τραγωδία της Θύρας 7 και ο Δήμος Πειραιά με την ΠΑΕ Ολυμπιακός τέλεσαν το καθιερωμένο μνημόσυνο στη μνήμη των αδικοχαμένων φιλάθλων.
Εικοσιένα άτομα, μεταξύ των οποίων νέα παιδιά, έχασαν τη ζωή τους στο γήπεδο μας, στο Καραϊσκάκη, χωρίς σοβαρό λόγο, με ευθύνη κάποιων που δεν αποδόθηκε ποτέ. Δεν μάθαμε ποτέ ποιος έφταιγε γι’ αυτή την τραγωδία, τη μεγαλύτερη στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.
Για την οικογένεια του Ολυμπιακού και για τον Πειραιά, η 8η Φεβρουαρίου αποτελεί ημέρα τιμής και μνήμης για τους νεκρούς μας. Είναι αθάνατοι στις καρδιές μας και έτσι θα παραμείνουν για πάντα».


Στην επιμνημόσυνη δέηση, παρευρέθηκαν επίσης: οι Βουλευτές κ.κ. Γιάννης Μελάς, Νικόλαος Μανωλάκος, Γιάννης Τραγάκης και Βασίλειος Σπανάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, οι Αντιδήμαρχοι κυρίες Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου και Αντωνία Καρακατσάνη και οι κ.κ. Δημήτρης Καρύδης και Δημήτρης Αράπης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χαρουτιούν Μαρκαριάν, οι Πρόεδροι των Γ΄ και Δ΄ Δημοτικών Κοινοτήτων κ.κ. Χαράλαμπος Λιακόσταυρος και Αναστάσιος Πούλος αντίστοιχα, κοινοτικοί σύμβουλοι, ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Δημήτρης Αγραφιώτης, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Πρόεδρος του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. κ. Μιχάλης Κουντούρης, στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, βετεράνοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και φορείς της πόλης.

Στην επιμνημόσυνη δέηση, παιάνισε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

 

 

 

eep logo