Χωρίς τραμ η Αθήνα και ο Πειραιάς στις 15 Φεβρουαρίου

Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι

Χωρίς Τραμ θα μείνει για 3,5 ώρες η Αθήνα και ο Πειραιάς την ερχόμενη Τετάρτη, εξαιτίας στάσης εργασίας των εργαζομένων στο μέσο σταθερής τροχιάς με αίτημα την πρόσληψη ηλεκτροδηγών.

Το σοβαρότατο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής, έχει τονισθεί γραπτά και προφορικά σε όλους τους αρμόδιους. Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ, του ΟΑΣΑ και το Υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών, σημειώνουν, γνωρίζουν το ζήτημα, υπόσχονται προσλήψεις χωρίς όμως καμία λύση. Γι’ αυτό το λόγω το Σωματείο Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής προκηρύσσει στάση εργασίας στις 15/2/2023 και ώρα 10.00π.μ. έως 1.30μ.μ. ζητώντας άμεσες προσλήψεις ηλεκτροδηγών.

Το πρόβλημα αυτό – ειδικά τον τελευταίο 1,5 χρόνο με την νέα επέκτασή στον Πειραιά – συνεχώς διογκώνεται και έτσι δημιουργούνται σοβαρά ζητήματα στην εύρυθμη λειτουργία της γραμμής Τραμ και στην καθημερινότητα των εργαζομένων, επισημαίνεται.

Από την μια πλευρά, οι παρεχόμενες υπηρεσίες στον επιβάτη του ΤΡΑΜ, βρίσκονται σε οριακά χαμηλό σημείο – αρκετά δρομολόγια χαμένα – και από την άλλη , οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στα όρια της εξάντλησης, προσπαθώντας να βγάλουν εις πέρας ένα ασφαλές, αξιοπρεπές συγκοινωνιακό έργο.

Λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού, αυτό που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Ηλεκτροδηγοί της γραμμής Τραμ είναι, «κομμένες κανονικές άδειες», εντατικοποίηση της εργασίας μέσω υπερωριών και τέλος μηδενική ξεκούραση.

Εκτός από τα καθημερινά προβλήματα που δημιουργούνται στον οικογενειακό προγραμματισμό των συναδέλφων, γεννιούνται και δύσκολες συνθήκες οδήγησης, με σοβαρό κίνδυνο πρόκλησης ατυχημάτων και επιπτώσεις στο επιβατικό κοινό, τους ίδιους τους εργαζομένους και το τροχαίο υλικό.

eep logo