Σακελλαροπούλου: Μοίρασε ένα πιάτο ζεστό φαγητό σε άστεγους στο λιμάνι του Πειραιά

Εμφανώς μειωμένος ο αριθμός τους από πέρυσι

Εν μέσω της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα» που πλήττει και την Αττική, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, επισκέφθηκε την Πύλη Ε7 στον Πειραιά. Εκεί που κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν ούτε θέρμανση, ούτε καν στέγη για να τους προστατεύσει από τον χιονιά και το κρύο και στα αυτοσχέδια καταλύματα που έχουν κατασκευάσει, η Κατερίνα Σακελλαρόπουλου μοίρασε ζέστη φασολάδα και ψωμί, ενώ τους έδωσε κουράγιο.

Στο πλευρό της δύο πρώην άστεγοι, που πλέον έχουν ενταχθεί σε κοινωνικές δομές, ξεφεύγοντας από τους δρόμους και βρίσκοντας εργασία και σπίτι. Μαζί με τον γενικό γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργο Σταμάτη, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνομίλησε με όλους.

Εκτός από ένα πιάτο ζεστό φαγητό και μια κουβέρτα θέλησε να τους δώσει και κουράγιο, αλλά και να επιστήσει την προσοχή της κοινωνίας στις ευάλωτες ομάδες που δοκιμάζονται αυτές τις ώρες της κακοκαιρίας πολύ περισσότερο.

Με ικανοποίηση παρατήρησε ότι τα άτομα ήταν εμφανώς λιγότερα από πέρυσι, καθώς οι περισσότεροι έχουν ενταχθεί σε διαφορά προγράμματα.

Στη συνέχεια, η Πρόεδρος βρέθηκε στη Δομή Κοινωνικής Ένταξης του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Εκεί μοίρασε στην τραπεζαρία φαγητό -μακαρόνια με κιμά- και στα 90 άτομα που φιλοξενούνταν και βρίσκονταν εκεί.

protothema.gr

 

 

eep logo