Γιάννης Λαγουδάκης: Έστω και στο παρά πέντε να ακυρωθεί η διαδικασία του ΟΛΠ!

lagoudakis perama

Την κατηγορηματική αντίθεση του για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ επισημαίνει με δήλωσή του ο Δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης τονίζοντας ότι:
… «Εκφράζοντας την βούληση των κατοίκων της πόλης , του Δημοτικού Συμβουλίου και την προσωπική αμετακίνητη θέση μου βρίσκομαι κατηγορηματικά αντίθετος στην διαδικασία πώλησης του Λιμανιού, πώληση η οποία βρίσκεται στην τελική της φάση. Επαναλαμβάνω ότι το Λιμάνι δεν πρέπει να χάσει τον Δημόσιο χαρακτήρα του. Το Πέραμα υπάρχει επειδή υπάρχει το Λιμάνι και η ΝΕΖ. Ούτε θέλουμε, ούτε μπορούμε να δεχτούμε ότι το Λιμάνι μας ξεπουλιέται.
Η πώληση του 51% σε πρώτη φάση και 67% σε δεύτερη φάση δεν αποτελεί επένδυση προς όφελος της πατρίδας , προς όφελος της πόλης του Περάματος.
Αποτελεί ξεπούλημα της ίδιας της πόλης μας , του Δήμου μας, όπως και των άλλων παραλιμένιων Δήμων .
Καλούμε την κυβέρνηση έστω και στο παρά πέντε να διακόψει την διαδικασία πώλησης.
Ενώνουμε την φωνή μας , ενώνουμε τους αγώνες μας με όλους αυτούς που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται μέχρι αυτή την στιγμή , για να μην φύγει το Λιμάνι, ο ΟΛΠ , από Ελληνικά χέρια .
Το Λιμάνι είναι αναπόσπαστα δεμένο με την οικονομία ,πολιτισμική και κοινωνική ζωή του Περάματος .
Η ακύρωση της διαδικασίας πώλησης του ΟΛΠ για όλους εμάς είναι μονόδρομος, είναι στόχος….».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Περάματος τον Οκτώβριο του 2015 είχε επικαιροποιήσει σχετικό ψήφισμα του, με ημερομηνία 14-10- 2014 σε ότι αφορά στην πώληση –ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, τονίζοντας μεταξύ άλλων : «………Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περάματος παραμένει κατηγορηματικά αντίθετο με την επιλογή για ιδιωτικοποίηση του Λιμανιού του ευρύτερου Πειραιά με την πώληση μέσω ΤΑΙΠΕΔ του 67% των μετοχών του Δημοσίου. Ξεκαθαρίζουμε για μια ακόμα φορά πως πρόκειται για απαράδεκτη εξέλιξη για τους λόγους που αναφέρουμε στο ομόφωνο ψήφισμά μας της 31/10/2014 και καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει τώρα αυτή την διαδικασία.
Βασική μας θέση είναι, το Λιμάνι του Πειραιά να παραμείνει Δημοσίου Χαρακτήρα και ο ΟΛΠ να έχει τον έλεγχο της λειτουργίας και εκμετάλλευσης των λιμενικών δραστηριοτήτων…..»

Pin It

eep logo