Gaiasense HUB, το νέο ιδιόκτητο κτήριο της NEUROPUBLIC στον Πειραιά

Δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία με αντικείμενο την Πληροφορική και Τεχνολογία

Είκοσι χρόνια δραστηριότητας, αλλά και την επίσημη έναρξη λειτουργίας δεύτερου ιδιόκτητου κτηρίου στον Πειραιά, το gaiasense HUB, γιόρτασε πρόσφατα η NEUROPUBLIC, μία από τις δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες με αντικείμενο την Πληροφορική και Τεχνολογία στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σημείωσε: «Ένα από τα βασικότερα εργαλεία που έχουμε για να επιτύχουμε τους στόχους μας είναι αυτό που σήμερα αποκαλούμε "ευφυής γεωργία"», ενώ συνεχάρη τη διοίκηση της εταιρείας για το μέγεθος της επένδυσης που έγινε στο νέο κτήριο της NEUROPUBLIC, όπως και για την ενασχόλησή της με την αγροδιατροφή, την οποία και περιέγραψε ως «εξαιρετικά κρίσιμη για το σύνολο της ανάπτυξης» του κλάδου.

Για το «στοίχημα» του Πειραιά μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου. Όπως είπε: «Το στοίχημά μας εδώ στον Πειραιά είναι πρώτον να διασφαλίσουμε ότι εταιρείες σαν τη NEUROPUBLIC όταν μεγαλώνουν δεν φεύγουν από τον τόπο τους, ότι εταιρείες σαν τη NEUROPUBLIC επενδύουν στον τόπο τους».

Στον σημαντικό ρόλο επενδύσεων όπως το gaiasense HUB στον Πειραιά που «έχει ανάγκη και η πόλη και η χώρα μας», αναφέρθηκε ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος βρέθηκε και αυτός στην κοπή της κορδέλας εγκαινίων του gaiasense HUB, ενώ για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική γεωργία μίλησε ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος υπογράμμισε: «Χρειάζεται συνένωση δυνάμεων. Χρειάζεται τεχνολογική αναβάθμιση».

Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Ρόζα Γαργαλάκου, δήλωσε: «…Το gaiasense HUB αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της ολιστικής φιλοσοφίας της εταιρείας μας. Ένας πυρήνας καινοτομίας και γνώσης, με έμφαση στον ψηφιακό και πράσινο μετασχηματισμό της χώρας», ενώ πρόσθεσε ότι «Η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα, ψηφιακή εποχή, προχωρώντας στη μετεξέλιξη της οικονομίας και της κοινωνίας μέσα από την πράσινη μετάβαση, την ψηφιοποίηση και τις νέες επενδύσεις. Έχουμε την ευθύνη σαν εταιρεία να συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της "επόμενης ημέρας" και το σημερινό γεγονός δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει αισιοδοξία και χαμόγελα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της NEUROPUBLIC, Χριστόδουλος Αντωνιάδης αναφέρθηκε στο όραμα του ιδρυτή της εταιρείας, Τάσου Γαργαλάκου και πρόσθεσε: «Σήμερα, με συγκίνηση εγκαινιάζουμε αυτό το νέο κτήριο, το gaiasense HUB, το οποίο, όμως είναι πολλά περισσότερα από ένα κτήριο. Είναι βεβαίως η υλική αποτύπωση του οράματός μας αλλά ταυτόχρονα και μια ιδέα, ένα δυναμικό concept που εξελίσσεται, μεγαλώνει, επεκτείνεται, ένας κόμβος για την έρευνα, την ανάπτυξη, την ψηφιοποίηση, που φιλοδοξεί να αποτελέσει ενεργό και δυναμικό μέρος της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης για την εθνική αλλά και ευρωπαϊκή οικονομία και κοινωνία. Και ευελπιστούμε, επιπλέον, το νέο αυτό κτήριο να αποτελέσει και ένα τοπόσημο του σύγχρονου προσώπου της περιοχής Παπαστράτου και της πόλης του Πειραιά», κατέληξε.

Με βιντεοσκοπημένο μήνυμα χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας που χαρακτήρισε τη NEUROPUBLIC ως μία από τις εταιρείες με σημαντική πορεία στο χρόνο, αξιοσημείωτη αξιοπιστία, επενδυτική διάθεση και δραστηριότητα, στοιχεία εξαιρετικά σημαντικά, «ιδιαίτερα στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, των υψηλών προκλήσεων και της διαρκούς εξέλιξης».

«Εδώ, σε αυτές τις εγκαταστάσεις λαμβάνει χώρα η 4η αγροτοβιομηχανική επανάσταση», δήλωσε από το πόντιουμ ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Σπύρος Κίντζιος, ο οποίος αναφέρθηκε και στη «στρατηγική συνεργασία» του Πανεπιστημίου με τη NEUROPUBLIC.

Ο προέδρος του ΣΑΣΟΕΕ Γεώργιος Κατσούλης, δήλωσε ότι «Είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής γεωργίας», ενώ συμπλήρωσε ότι το θέμα της ευφυούς γεωργίας «προέκυψε κυρίαρχα από την Ελλάδα».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τοποθέτηση του Ιωάννη Μαυρουδή, ιδρυτικού στελέχους και μετόχου της NEUROPUBLIC ο οποίος αναφέρθηκε στους ανθρώπους της εταιρείας, ενώ πρόσθεσε ότι θεμελιώνεται μια νέα εποχή για την εταιρεία.