Κοπή της Πίτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Πειραιά

Επέτειος 70 χρόνων από την Ίδρυση του Σωματείου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 21 Ιαν.΄23 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Πειραιά, ο οποίος κλείνει φέτος 70 χρόνια από την ίδρυσή του. Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο χώρο του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, και την κόσμησε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Πειραιά κ. Σπύρος Σπυρίδων αφού καλωσόρισε όλους όσους προσήλθαν αναφέρθηκε στις αρχές και τις αξίες που υπηρετεί ο ΣΕΑΝ Πειραιά και είπε «Σχεδιάζουμε να τιμήσουμε, τα 70 χρόνια από την ίδρυση του με εκδηλώσεις, κατά τις οποίες θα αναδείξουμε στιγμές από την ιστορική του πορεία, τις δράσεις του αλλά και ξεχωριστά πρόσωπα – μέλη του Συνδέσμου μας, που άφησαν το στίγμα τους τόσο στο θεσμό, όσο και στην κοινωνία γενικότερα», και αναφερόμενος στην μελλοντική πορεία του Θεσμού πρόσθεσε «Φιλοδοξία μας είναι ο Σύνδεσμος να αξιολογηθεί ως χρήσιμος για την Πόλη μας, την ευρύτερη περιοχή, την Κοινωνία, την Πατρίδα μας».


Σε κλίμα συγκίνησης τιμήθηκε ο Επίτιμος Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Πειραιά κ. Αντώνης Φαντόπουλος για την πλέον των τεσσαράκοντα ετών προσφορά του στο Σύνδεσμο καθώς επίσης και ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας Π.Ν. για την πολύτιμη & διαχρονική συνδρομή της Σ.Ν.Δ. στην Εθνική Άμυνα και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Την Πίτα του Συνδέσμου, ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως κ. Νύφων παρουσία του Υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Κώστα Κατσαφάδου, του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη, των Βουλευτών Γιάννη Μελά, Νόνης Δούνια, Δημήτρη Μαρκόπουλου, Γιάννη Τραγάκη και την Πρόεδρο του Μουσείου κα Αν. Αναγνωστοπούλου-Παλούμπη, Τον Βουλευτή Νίκο Μανωλάκο εκπροσώπησε ο κ. Λεωνίδας Μανωλάκος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο Πρόεδρος της ΑΠΟΕΑ Φ. Κωσταράς, οι Αντιδήμαρχοι Δημ. Καρύδης, Νανά Γλύκα-Χαρβαλάκου, Γρ. Καψοκόλης και Λ.Μανωλάκος, οι Περιφερειακοί κ΄ Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ευγ. Μπαρμπαγιάννη, Παν.Χατζηπέρος, Χρ. Μακρής και Ειρ.Λογοθέτη. Ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Δημ.Μαραβέλιας, ο Υποδιοικητής της Σχολής Δοκίμων Αρχιπλοίαρχος Β. Τσούκας, ο Αντ/ρχης του ΔΕΠΑΘΑ Δ. Καραζέρης, ο Αντιπλοίαρχος του Λ.Σ Λ.Φώτου, ο Πρόεδρος του ΒΕΠ Γ. Παπαμανώλης, ο Διοικητής του Τζανείου Ηλ.Γουζούασης, Εκπρόσωποι φορέων, μεταξύ των οποίων ο Ταξίαρχος Ε.Α κ. Αθ.Λάμπρου, ο κ. Γ.Φραγκούλης , ο Γ.Τετράδης , Χαρ. Τζάλας, η Ρ.Λαγκαδιανού, η Π.Ψωμά , Λ.Βαρούχας, ο Θρ.Λαδόπουλος, Σαβ.Ασλανίδης, οι Αντιναύαρχοι κ΄Αντιστράτηγοι ΕΑ κκ Ι.Παλούμπης, Ευ.Μήτρου, Ν.Αρτεμάκης, Ν.Ιωαννίδης, Π.Μούγιος . Καθώς και ο Επιχειρηματίας κ. Βασ. Σαβράμης και πολλά Μέλη και φίλοι του συνδέσμου.