ΛτΑ: Ο Πειραιάς διεκδικεί το λιμάνι του

limani tis agonias


Με ανακοίνωσή του το Πειραϊκό Δημοτικό Δίκτυο Πολιτών «Το Λιμάνι της Αγωνίας» εκφράζει την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ στον Πειραιά και τους πολίτες του, ζητά την ακύρωση της διαδικασίας πώλησης και δηλώνεια αποφασισμένο να συνεχίσει τις παρεμβάσεις για "Δημόσιο Λιμάνι ανοιχτό στην πόλη, με σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολίτη και τους εργαζόμενους".
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Λιμανιού της Αγωνίας έχει ως εξής:

"Το Λιμάνι του Πειραιά -το πρώτο και μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, το λιμάνι της πόλης μας- ιδιωτικοποιείται. Η ανάδειξη του τελικού επενδυτή επιταχύνει τη διαδικασία πώλησης

Η κυβέρνηση, με όλες τις εσωτερικές αντιφάσεις της, εν τέλει αποφάσισε μέσα στο συνολικό πλαίσιο διακυβέρνησης της χώρας και κάτω από το βάρος των επιταγών των δανειστών να (ξε)πουλήσει το Λιμάνι του Πειραιά.

Ανεξάρτητα από το οικονομικό μέγεθος της συναλλαγής, καλύτερης ή χειρότερης από τα προηγούμενα σενάρια, το κόστος μιας τέτοιας επιλογής είναι πολύ βαρύ για την πόλη, για τη χώρα ολόκληρη.

Το Λιμάνι του Πειραιά είναι άρρηκτα δεμένο με την οικονομική, πολιτιστική, πολιτισμική ταυτότητα της πόλης μας.

Οφείλουμε να συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε ως πολίτες, ως εργαζόμενοι, ως Πειραιώτες και στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το Λιμάνι του Πειραιά να γίνει οικονομική ζώνη φθηνής εργασίας, γκέτο μέσα στην πόλη μας.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να υποβαθμίζονται και να χάνονται οι οικονομικές εργασιακές σχέσεις της πόλης με το Λιμάνι.
Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να χαθεί η πολιτιστική, πολιτισμική και ιστορική σχέση της πόλης μας με το Λιμάνι της.
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε ένα μονοπώλιο να καθορίζει τη σχέση της πόλης με το Λιμάνι.
Καλούμαστε σε εγρήγορση με αυτοοργάνωση και με καθαρή σκέψη να διεκδικήσουμε και να διασφαλίσουμε την ενεργή σχέση της πόλης με το Λιμάνι. Οι φορείς της πόλης, οι δημοτικές αρχές, οι σύλλογοι εμπόρων και εργαζομένων, τα επιμελητήρια, οι πολιτιστικοί φορείς και όλες οι παραγωγικές τάξεις και οι συλλογικότητες οφείλουν και καλούνται να συμμετέχουν ενεργά, ο καθένας από τη δική του σκοπιά σε αυτή την κατεύθυνση και όλοι μαζί σε μια δημιουργική, αποτελεσματική συμμαχία.

Οφείλουμε να σχεδιάσουμε, να υλοποιήσουμε και να επιβάλλουμε την άποψή μας για Δημόσιο Λιμάνι ανοιχτό στην πόλη, με σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολίτη και τους εργαζόμενους, να διεκδικήσουμε εν τέλει το Λιμάνι μας.

Κανένας σχεδιασμός για το Λιμάνι δεν μπορεί να είναι ελέω της πόλης, των δήμων και των παραγωγικών τάξεων, κανένας σχεδιασμός ερήμην μας.

Ζητάμε την ακύρωση της διαδικασίας πώλησης!

Η ζωή και η ιστορία θα μας κρίνουν!"

 

 

Pin It

eep logo