Τριήμερο Σχολικής Διαμεσολάβησης

diamesolavish

Στο Δήμο Κορυδαλλού

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή το τριήμερο εργασιών με θέμα "Η Σχολική Διαμεσολάβηση ως εργαλείο πρόληψης & αντιμετώπισης των διαφορών μέσα στην σχολική κοινότητα", που διοργάνωσε το Δημοτικό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού του τμήματος Παιδείας του Δήμου Κορυδαλλού.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από τους συμμετέχοντες, που συνεργάστηκαν στις ασκήσεις και εμπλούτισαν με τις απόψεις τους την προσπάθεια, καθοδηγώντας έτσι μία αμφίδρομη σχέση μεταξύ εισηγητών και συμμετεχόντων και κυρίως μεταξύ των ίδιων των συμμετεχόντων. Όλοι συμφώνησαν ότι η διαμεσολάβηση είναι βασικό χαρακτηριστικό των ανθρώπινων σχέσεων και ανέδειξαν την χρησιμότητα και την ωφέλεια της ως εργαλείο δουλειάς στο σχολείο.

Το Δημοτικό Δίκτυο κατά του σχολικού εκφοβισμού δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο με πρωτοβουλία του τμήματος Παιδείας & Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Κορυδαλλού και με την σύμπραξη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μετά από πρόταση του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Παιδείας, Γρηγόρης Γουρδομιχάλη. Στόχος είναι μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, επιστήμονες, υπηρεσιακοί παράγοντες και τοπική, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να συντονίσουν τις προσπάθειες τους, με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και πρόληψη στα θέματα ενδοσχολικών διενέξεων και εκφοβισμού, προτάσσοντας την ενεργό συμμετοχή και τις συνεργασίες εντός και εκτός της πόλης.

Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Οργανισμό Προώθησης Εφαρμογών Διαμεσολάβησης και Εξωδικαστικής Επίλυσης RESOLVE, από δικηγόρους - κοινωνικούς επιστήμονες, που είναι διαπιστευμένοι Διαμεσολαβητές και Εκπαιδευτές στη Διαμεσολάβηση, ενώ το εργαστήρι για τους εκπαιδευτικούς πραγματοποιήθηκε με την σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Πειραιά Β’βαθμιας Εκπαίδευσης.

Στην παρουσίαση της δράσης παρευρέθηκαν η επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Πάμε Αλλιώς» Καίτη Κυλάκου, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Ευθυμιάδης, Δημήτρης Χριστοφορίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανδρέας Καπιτσίνος και τα μέλη της διαπαραταξιακής Επιτροπής Παιδείας και Νεολαίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρία Γιαννακάκη, Παύλος Γερακάρης, Γιάννης Πάχος, Πέτρος Βιδάλης καθώς και ο Βάϊος Μανώλης, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Α’βαθμιας Εκπαίδευσης, πλήθος γονέων, εκπαιδευτικών και διευθυντών των δύο βαθμίδων. Επίσης παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ευγενία Μπατμάνογλου, τα μέλη του Δ.Σ. Ανδρέας Χατζάκης, Φωτεινή Κίκιρα, Μαρία Χαϊκάλη, η Αντιπρόεδρος της Β’ΕΛΜΕ Άννα Αμπατζίδου και τα μέλη του Δ.Σ Νίκος Παπαδημητρόπουλος και Χαράλαμπος Χαμαλίδης.

Pin It

eep logo