Προχωρούν τα έργα στο Δήμο Νίκαιας – Ρέντη

Plateia Papariga

Με εντατικούς ρυθμούς προχωράει η κατασκευή της πλατείας που διαμορφώνεται μπροστά στο παλιό νεκροταφείο της Νεάπολης, απέναντι από το 19ο Δημοτικό Σχολείο.
Αυτά τα 2.000m2 που ήταν χώρος στάθμευσης Ι.Χ. και λεωφορείων, σταδιακά μετατρέπονται σε χώρο πρασίνου και πλατείας. Μαζί με αυτό θα ολοκληρωθεί και η πεζοδρόμηση μπροστά στο 19ο Δημοτικό Σχολείο, ώστε τα παιδιά με ασφάλεια να βγαίνουν κατευθείαν στην πλατεία (απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 19/1/2016).
Το έργο προϋπολογισμού 970.000€ χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και προβλέπεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Μαΐου.
Το έργο αυτό έρχεται ως συνέχεια της πλατείας Κουμπάκη, της διαμόρφωσης των πεζοδρομίων της οδού Βουρνόβα, του 19ου Δημοτικού Σχολείου και της διαμόρφωσης του χώρου του Νεκροταφείου που θα σας ενημερώσουμε σύντομα για την εξέλιξή του.

Επιπλέον, υπάρχει πρόοδος στις εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων σε πολλά και διαφορετικά σημεία της πόλης.
Ήδη έχουν ολοκληρωθεί πεζοδρόμια στη λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη, στην οδό Τζαβέλα, στο γήπεδο του Ιωνικού και συνεχίζονται στο Κρατικό Νικαίας και σ’ άλλα σημεία της πόλης.
Το έργο προϋπολογισμού 600.000€ χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής και έρχεται να επιλύσει ένα μικρό μέρος από την έλλειψη πεζοδρομίων κυρίως στην περιοχή της Νεάπολης αλλά και κατεστραμμένων πεζοδρομίων παντού στην πόλη μας.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει: «Φυσικά, το ποσό αυτό δεν επαρκεί για τις ανάγκες όλης της πόλης, γι’ αυτό και διεκδικούμε ένα αντίστοιχο ποσό από το Υπουργείο Υποδομών ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε γνωρίζοντας τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν».

 

eep logo