Συνάντηση με αντιπροσωπεία Ελληνο-αμερικανικών και Αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων

karakosta synathsh usa

Πολυμελής αντιπροσωπεία Ελληνο-αμερικανικών (ΑΗΙ, AHEPA) και Αμερικανο-εβραϊκών (B’nai B’rith, Conference of Presidents) οργανώσεων επισκέφθηκε τη Βουλή την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Ο Αναστάσιος Κουράκης, Α΄Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων καλωσόρισε την αντιπροσωπεία στο ελληνικό Κοινοβούλιο και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μπορεί να υπάρξει πολύ καλή συνεργασία σε πολλά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος για την Ελλάδα και τις ΗΠΑ, ενώ τόνισε την ανάγκη της χώρας για στήριξη και βοήθεια από τους συμπατριώτες μας που ζουν στην Αμερική, αλλά και από τους Αμερικάνους πολίτες.

Η Εύη Καρακώστα, βουλευτής Β' Πειραιά και Νήσων και πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδα Φιλίας Η.Π.Α. – Ελλάδας, καλωσορίζοντας τις αντιπροσωπείες τόνισε τη σημασία της φιλίας μεταξύ των λαών, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία σε πολιτιστικό επίπεδο, στην ενίσχυση και προώθηση της ελληνικής γλώσσας αλλά και στην ανάγκη συνεργασίας των χωρών της Ν.Α. Μεσογείου με σκοπό την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Λαρυγγάκης, πρόεδρος του AΗΙ (Αμερικανο-Ελληνικού Ινστιτούτου) στη Washington D.C., δήλωσε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο αλλά και για όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας των Αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων, να επισκέπτονται ξανά την Ελλάδα, αφού προηγουμένως επισκέφθηκαν το Ισραήλ και την Κύπρο. Όπως επεσήμανε, «οι σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα αναπτύσσονται συνεχώς και έχουν ιδιαίτερη σημασία για την προώθηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Είμαστε εδώ για να το τονίσουμε αυτό και να μεταφέρουμε το μήνυμα πίσω στις ΗΠΑ»

Pin It

eep logo