Προς υλοποίηση νέα επένδυση για ξενοδοχείο στον Πειραιά

Στην οδό Καραολή και Δημητρίου, κοντά στο λιμάνι

Όλο και περισσότερες νέες επενδύσεις βλέπει ο Πειραιάς τον τελευταίο καιρό με τα νέα έργα που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή, όπως η επέκταση του μετρό στον Πειραιά με τρεις νέους σταθμούς, αλλά και με τις εγκρίσεις νέων επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας να δίνουν άλλο αέρα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας.

H υλοποίηση μιας τέτοιας νέας ξενοδοχειακής επένδυσης θα φανεί σύντoμα, μετά από την σχετική έγκριση που έλαβε επιχείρηση από τον αρμόδιο φορέα για το επενδυτικό της σχέδιο.

Η επένδυση

Πιο αναλυτικά, η επιχείρηση “LEOPOLD DEVELOPMENTS Α.Ε.” έλαβε έγκριση από την Περιφέρεια Αττικής για υπαγωγή στις διατάξεις του ν. 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενισχύσεων «Επιχειρηματικότητα Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων» των άρθρων 59 έως 61 αυτού (Ε’ κύκλος), του επενδυτικού της σχεδίου το οποίο προβλέπει την δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας τριών αστέρων.

Το επενδυτικό πλάνο προβλέπει την δημιουργία της ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 14 δωματίων και 28 κλινών στον Δήμο Πειραιά της Περιφέρειας Αττικής με το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης να βρίσκεται, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής, στα 934.667,29 ευρώ και το συνολικό ενισχυόμενο κόστος να βρίσκεται στα 823.867,66 ευρώ.

Επίσης σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία της Περιφέρειας Αττικής, στο επενδυτικό πλάνο θα χορηγηθεί ενίσχυση ύψους 230.682,95 ευρώ με τη μορφή επιχορήγησης ενώ οι νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 5,50 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εταιρείας, η νέα ξενοδοχειακή μονάδα θα βρίσκεται στην οδό Καραολή και Δημητρίου στον Πειραιά πλησίον του πεντάστερου ξενοδοχείου Piraeus Theoxenia Hotel.

Οι εργασίες για την κατασκευή του καταλύματος θα ξεκινήσουν τον Μάιο του 2023 σύμφωνα με τις πληροφορίες της εταιρείας και θα ολοκληρωθούν μετά από έναν χρόνο οπότε και θα ξεκινήσει η λειτουργία του ξενοδοχείου.

Πηγή: ypodomes.gr