Συνάντηση Γ. Μώραλη - Κ. Καραμανλή για την υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ

Κρίσιμο έργο για την λειτουργία της πόλης και του λιμανιού

Η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Φάληρο έως το λιμάνι, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος.

Ο κ. Μώραλης χαρακτήρισε την υπογειοποίηση των γραμμών μείζονος σημασίας έργο για την πόλη, τονίζοντας πως η υλοποίησή του σε συνδυασμό με την έλευση του τραμ και του μετρό, θα συμβάλλει ώστε να ενοποιηθεί ο Πειραιάς και να αποσυμφορηθεί σε μεγάλο βαθμό το κυκλοφοριακό στο μεγάλο λιμάνι της χώρας.

Πιο αναλυτικά ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Επισκέφθηκα την Παρασκευή μαζί με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστα Κατσαφάδο τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, ώστε μετά τη σημαντική έλευση του τραμ, αλλά κυρίως του μετρό, να συζητήσουμε και να επαναφέρουμε το θέμα της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Φάληρο έως το λιμάνι. Υπήρξε μια εποικοδομητική συζήτηση και ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι θα επαναφέρει το θέμα, εξετάζοντας κάθε δυνατή παράμετρο ώστε να υλοποιηθεί αυτό το μεγάλο έργο, το οποίο είναι επιθυμητό από όλους και πολύ κρίσιμο για τη λειτουργία της πόλης, αλλά και του μεγάλου λιμανιού της χώρας».

 

eep logo