100 κιτ φαρμακείου για όλα τα σχολεία του Πειραιά

moralis farmakeia• Παρέλαβε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης

Πλήρες kit φαρμακείου διαθέτουν από σήμερα όλα τα δημοτικά σχολεία του Πειραιά καθώς ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης παρέλαβε από τη Γενική Διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας κα Φαίη Κοσμοπούλου-Δεληγιάννη τα kit φαρμακείου, επισφραγίζοντας το φιλανθρωπικό σκοπό του αγώνα δρόμου για παιδιά Fit Kids Run που διεξήχθη την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στον Πειραιά.

Ο αγώνας δρόμου διοργανώθηκε από το site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά.
Η παραλαβή των 100 kit φαρμακείου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σχολικών Μονάδων του Δήμου Πειραιά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γιάννης Μελάς, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Χριστόφορος Οικονόμου, Διευθυντές δημοτικών σχολείων, προϊστάμενοι νηπιαγωγείων κ.α. Από το site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr παραβρέθηκαν οι κυρίες Βάσω Στασινού- Νικοπολίδη, Βιβή Μπασινά και Αμαλία Κυπαρίσση.
Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν για την προσφορά τους τρείς Διευθύντριες δημοτικών σχολείων του Πειραιά που συνταξιοδοτήθηκαν το 2014. Πρόκειται για τις κυρίες Μάγδα Σπανού, Ιωάννα Τσαγκαράκη και Κατερίνα Πανοπούλου.
Την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Πρωτοσύγκελος πατήρ Νήφων Καπογιάννης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Σας καλωσορίσω στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά και εύχομαι καλή χρονιά, με υγεία σε όλους εσάς και στις οικογένειές σας.
Ο τομέας της εκπαίδευσης είναι κρίσιμος. Τα προβλήματα είναι πολλά, οι λύσεις δύσκολες, οι ευθύνες του δήμου είναι μεγάλες, τα «εργαλεία» λίγα. Είμαστε μια νέα Δημοτική Αρχή που παραλάβαμε έναν δήμο με σημαντικά προβλήματα. Θα αναλάβουμε όμως τις απαραίτητες πρωτοβουλίες στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Στο σημαντικό θέμα των κτιριακών εγκαταστάσεων η κατάσταση είναι δεδομένη. Σχολεία που είναι φτιαγμένα πολλές δεκαετίες πριν και χρειάζονται ανακαινίσεις, εργασίες, χρήματα τα οποία εμείς δυστυχώς δεν διαθέτουμε από ιδίους πόρους και ιδία κεφάλαια. Ωστόσο είμαστε κοντά σε μια προγραμματική σύμβαση ώστε να αντλήσουμε κεφάλαια για να βελτιώσουμε τις κτιριακές υποδομές».
«Πρέπει να ξεκινήσουμε στα δημοτικά σχολεία δουλειά σε επίπεδο σεμιναρίων και εκπαίδευσης έξω από το σχολικό πρόγραμμα. Αυτοί που μπορούν να σώσουν την πατρίδα και τη χώρα είναι τα παιδιά, αν πάρουν καλύτερη αγωγή και καλύτερη παιδεία. Στις ηλικίες αυτές μπορούμε να απευθυνθούμε και τα παιδιά να ακούσουν και να μάθουν. Πρέπει στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας να δώσουμε έμφαση σε πάρα πολλούς τομείς. Εμείς δεν εκπαιδευτήκαμε σωστά, δεν αποκτήσαμε την καλύτερη παιδεία και αγωγή ως γενιά. Ζούμε σε μια πόλη που όσοι περπατάμε και ζούμε στον Πειραιά βλέπουμε καθημερινά ότι είναι μια πόλη σε πλήρη αταξία, σε πλήρη αναρχία. Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους: από την μίαγιατί δεν υπάρχει ενδεχομένως ένας ελεγκτικός μηχανισμός και από την άλλη δεν υπάρχει και η κατάλληλη παιδεία. Διότι το να μην κλείνεις με το αυτοκίνητο σου μια θέση αναπήρων ή μια διάβαση αναπήρων δεν είναι μόνο θέμα ελέγχου, είναι θέμα αγωγής. Το να μην πετάς τα σκουπίδια σου έξω από το αυτοκίνητο και μετά να ζητάς να είναι η πόλη σου καθαρή, δεν είναι θέμα ελέγχου, είναι θέμα αγωγής. Το να κάνεις ανακύκλωση είναι θέμα εκπαίδευσης που δεν υπάρχει. Έχουμε τους κάδους ανακύκλωσης και δεν ξέρουμε πώς να τους χρησιμοποιούμε. Το να βγάζεις το σκύλο σου βόλτα και να μάθεις να παίρνεις ένα σακουλάκι μαζί σου και να το χρησιμοποιήσεις όταν χρειαστεί είναι θέμα παιδείας και αγωγής. Δεν είναι θέμα ελέγχου. Τουλάχιστον εγώ είμαι σε μια ηλικία που και μπορώ να μάθω, αλλά θεωρώ ότι οι ηλικίες οι οποίες μπορούμε να απευθυνθούμε και να μάθουν είναι τα παιδιά. Δηλαδή, ο γιος μου σε λίγο θα μου πει: Μπαμπά, κάνε την ανακύκλωση σωστά, Μπαμπά, κάνε εκείνο, ή Μαμά κάνε το άλλο.
Αυτή τουλάχιστον είναι η προσωπική μου επιδίωξη και στόχος. Το έχουμε συζητήσει και με τους συνεργάτες μου και θα αρχίσουμε με συγκεκριμένα προγράμματα και αφού συζητήσουμε μαζί σας, να τα υλοποιούμε».
«Πριν 45 ημέρες αναλάβαμε μια πρωτοβουλία να τρέξουν γύρω από το Δημοτικό Θέατρο, παιδάκια, μαμάδες και μπαμπάδες, ένα δρόμο ενός χιλιομέτρου, να το διασκεδάσουμε, να το χαρούμε και παράλληλα όπως έχουμε πει σε κάθε δράση, να έχουμε την κοινωνική διάσταση. Εκεί συνεργαστήκαμε με μια ομάδα από μητέρες, τις 4moms και ευχαριστώ για την συμμετοχή τους, ασχολήθηκε και η σύζυγός μου και την ευχαριστώ. Είχαμε αρωγούς -και αυτό είναι που εννοώ όταν αναφέρομαι σε συνέργειες με ιδιώτες- την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχάνων, η οποία μας δώρισε 100 πλήρη φαρμακεία, ένα για κάθε σχολείο της Πρωτοβάθμιας. Θεωρώ ότι δεν λύνει το πρόβλημα ενός σχολείου ένα πλήρες φαρμακείο, αλλά είναι κάτι ουσιαστικό και σημειολογικό. Ταυτόχρονα πιστεύω ότι και αυτές οι δράσεις θα συνεχιστούν και επαναλαμβάνω ότι κάθε δράση που θα γίνεται στον Πειραιά θα έχει κοινωνική προέκταση.
Θέλω να ευχαριστήσω την κα Κοσμοπούλου, τον κ. Τρύφωνα για την στήριξη και τη βοήθειά τους σε αυτό με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας. Να ευχαριστήσω πάλι την κα Νικοπολίδη, την κα Μπασινά, την κα Κυπαρίσση και τη σύζυγό μου, γιατί «τρέξανε» αυτήν την πρωτοβουλία και είχε θετικά αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης Νίκος Καλαμακιώτης επεσήμανε:
«Σας καλωσορίζω και εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία, δημιουργία και το 2015 να είναι ένα έτος δημιουργικό για τη χώρα μας.
Όπως γνωρίζετε, βιώνουμε όλοι μια τεράστια οικονομική κρίση, κρίση η οποία δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη και την Παιδεία μας. Η προσπάθεια και το έργο που αναλάβαμε από την αρχή είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όμως, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση όλων αυτών των προβλημάτων, των υπαρκτών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε στα σχολεία μας. Ο στόχος είναι κοινός. Στην προσπάθεια αυτή, βεβαίως, είναι πολύ σημαντική και η δική σας συνεργασία και όπως σας είπα ο στόχος μας είναι κοινός για τα σχολεία μας.
Θέλω να γνωρίζετε ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή θα είναι κοντά μας και θα στηρίζει τις προσπάθειές μας. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την παρουσία σας και σας εύχομαι και πάλι καλή χρονιά».

Pin It

eep logo