Τα γιορτινά του φόρεσε και επίσημα ο Πειραιάς!

Χιλιάδες κόσμου στη φαντασμαγορική φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου 

Ήταν μια μαγική βραδιά!
Σε μια λαμπερή εκδήλωση με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών o Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης φωταγώγησε με την οικογένειά του το Χριστουγεννιάτικο δένδρο της πόλης, σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη!
Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, σε μια «μαγική» ατμόσφαιρα, δεκάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον Πειραϊκό ουρανό. Ταυτόχρονα, άναψαν και τα φώτα του Δημαρχείου Πειραιά, δημιουργώντας μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη εικόνα στο κέντρο της πόλης.

Τη φαντασμαγορική αυτή εκδήλωση παρουσίασε η Πειραιώτισσα Ελεονώρα Μελέτη με πλήθος κόσμου να κατακλύζει το προαύλιο του Δημοτικού Θεάτρου, τις γύρω πλατείες Ελ. Βενιζέλου και Κοραή, καθώς και τους γύρω δρόμους!
Η εκδήλωση της φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δένδρου κορυφώθηκε με τη μεγάλη, γεμάτη κέφι και παλμό συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη, ενός από τους δημοφιλέστερους Έλληνες καλλιτέχνες, που με την υπέροχη φωνή του και τις διαχρονικές του επιτυχίες, «ταξίδεψε» μικρούς και μεγάλους, δημιουργώντας μια μοναδική γιορτή στο κέντρο της πόλης!
Στο μαγευτικό εορταστικό σκηνικό, τη «ζεστασιά» της πιο αγαπημένης γιορτής του χρόνου προσέδωσαν οι Χριστουγεννιάτικες μελωδίες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών του Δήμου Πειραιά, οι φωνές της χορωδίας του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου – Δημοτικού Ωδείου Πειραιά και της χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά, με τη συμμετοχή της Angel Dancesport Academy.

Τα βλέμματα όλων καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς ήταν στραμμένα στο φυσικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 16 μέτρων, το οποίο έκλεψε τις εντυπώσεις αφού περισσότερα από 150.000 λαμπιόνια που ξεπερνούν σε μήκος τα 3 χλμ. αποτελούν τον στολισμό του. Το δέντρο «ταξίδεψε» στον Πειραιά από την «πρωτεύουσα» των Χριστουγεννιάτικων ελάτων, τον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, στους πρόποδες του όρους Χολομώντα και είναι ένα από τα πιο λαμπερά σε όλη τη χώρα.
Ο Πειραιάς φόρεσε και φέτος τα γιορτινά του με κυρίαρχο στοιχείο, τη φωταγώγηση κάθε γειτονιάς με Χριστουγεννιάτικα δέντρα, λαμπιόνια, καραβάκια, στολίδια, 3d κατασκευές, τα οποία προσδίδουν γιορτινή ατμόσφαιρα και δίνουν πνοή αισιοδοξίας και ελπίδας!

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, καλωσόρισε τους χιλιάδες πολίτες στην εκδήλωση και ευχαρίστησε την Ελεονώρα Μελέτη, τον Μιχάλη Χατζηγιάννη για τη συμμετοχή τους, καθώς και τους συνεργάτες του στον Δήμο για τη συμβολή τους. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον στολισμό της πόλης, λέγοντας πως φέτος αποτελείται αποκλειστικά από λαμπτήρες τύπου LED στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου για την εξοικονόμηση ενέργειας. Ο Δήμαρχος Πειραιά ανέφερε στη συνέχεια πως δεν ήταν ποτέ υπέρ της σπατάλης για τις εκδηλώσεις στον Πειραιά, σημειώνοντας πως σκοπός είναι να δημιουργείται γιορτινή ατμόσφαιρα με το λιγότερο δυνατό κόστος και ευχαρίστησε όλους τους φορείς, τους Οργανισμούς και τους ιδιώτες που συνέβαλαν στην λαμπερή, ξεχωριστή και όμορφη εικόνα της πόλης.

Ακολούθως σημείωσε: «Είμαι ικανοποιημένος και αισιόδοξος γιατί ο Πειραιάς βελτιώνεται παρά τα όποια προβλήματα καθημερινότητας. Δεν είναι το τραμ ή το μετρό που αλλάζουν προς το καλύτερο την πόλη μας, δεν είναι το εμβληματικό έργο του Πύργου, δεν είναι η ανάπλαση του Μικρολίμανου ή άλλες δικές μας παρεμβάσεις στην κοινωνία ή στην επιχειρηματικότητα. Το πιο σημαντικό είναι ότι όλοι οι φορείς ενωμένοι έχουμε καταφέρει να «χτίσουμε» στην πόλη του Πειραιά μία οικογένεια. Ανεξάρτητα αν έχουμε ιδεολογικές διαφορές, βάζουμε πάνω από όλα το καλό του Πειραιά και των Πειραιωτών κι αυτό αποδίδει καρπούς. Έχουμε μία καλή συνεργασία και έτσι θα συνεχίσουμε. Χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από το 2022. Για την πόλη μας είμαι βέβαιος, ελπίζω και για τη χώρα μας και για όλο τον κόσμο».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν υφυπουργοί, βουλευτές, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών επιχειρήσεων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, οργανισμών κ.α.

eep logo