O Δήμος Πειραιά απομακρύνει εγκαταλελειμμένα οχήματα από την πόλη

Και στις 5 δημοτικές κοινότητες.

Συνεχίζονται από τον Δήμο Πειραιά οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους της πόλης, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και την απελευθέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων πολύτιμων θέσεων στάθμευσης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης.

Είναι χαρακτηριστικό πως από την αρχή του έτους έχουν απομακρυνθεί 490 αυτοκίνητα και 500 δίκυκλα από δρόμους και των πέντε Δημοτικών Κοινοτήτων.

Έχει προηγηθεί αυτοψία και καταγραφή των οχημάτων από τους αρμόδιους ελεγκτές, καθώς και όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες πριν την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, στον αριθμό 15110 ή μέσω της εφαρμογής του Δήμου «Pireapp», προκειμένου να ενημερώνουν για εγκαταλελειμμένα οχήματα στην περιοχή τους.


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, επεσήμανε:
«Οι δράσεις απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τον Δήμο Πειραιά, εξασφαλίζουν ζωτικό χώρο και πολύτιμες θέσεις στάθμευσης στους Πειραιώτες. Επιπλέον, διατηρούν την πόλη καθαρή - καθώς τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα και δίκυκλα αποτελούν εστίες μόλυνσης - ενώ παράλληλα διευκολύνουν την προσβασιμότητα και τη μετακίνηση των πολιτών στον Πειραιά. Ακριβώς επειδή η πόλη μας έχει ανάγκη κάθε εκατοστό ελεύθερου χώρου και με δεδομένο ότι η στάθμευση στον Πειραιά αποτελεί μείζον ζήτημα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της, η δράση αυτή θα συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές».

O Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, ανέφερε:
«Συνεχίζουμε τις επιχειρήσεις απομάκρυνσης εγκαταλελειμμένων οχημάτων, αυτοκινήτων και δικύκλων τα οποία αποτελούν αστικό ρύπο και καταλαμβάνουν πολύτιμες θέσεις στάθμευσης, που ο κόσμος έχει πολύ ανάγκη. Παρόλο που η σχετική νομοθεσία και η γραφειοκρατία δεν μας επιτρέπει να κινηθούμε με τους ρυθμούς που θα θέλαμε, από την αρχή του έτους έχουν απομακρυνθεί εκατοντάδες εγκαταλελειμμένα οχήματα, είναι μια καλή πρόοδος της υπηρεσίας μας και σκοπός μας είναι να εντείνουμε αυτές τις δράσεις". 

eep logo