Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά: Ημερίδα για το λιανικό εμπόριο

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εμπορίου & Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας, το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και την Κοινότητα Γνώσης & Καινοτομίας για τη Γαλάζια Οικονομία  του Δήμου Πειραιά, διοργανώνουν υβριδική Ημερίδα με θέμα «Οι Τάσεις στο Λιανικό Εμπόριο» την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου και ώρα 15.00 στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (Καραολή και Δημητρίου 80 Πειραιάς).

Κατά την διάρκεια της Ημερίδας θα παρουσιαστούν οι δυο πλατφόρμες του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς, που απευθύνονται στις πειραϊκές επιχειρήσεις που επιθυμούν να ακολουθήσουν τον παλμό της ψηφιακής μετάβασης και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, ώστε να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να αναπτυχθούν.

 Αναλυτικά, το πρόγραμμα της Ημερίδας περιλαμβάνει τις εισηγήσεις:

  • Τα «trends» του λιανικού εμπορίου από το Ινστιτούτο Εμπορίου &  Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας.

Μιλένα Παναγιωτοπούλου, European Affairs Policy Officer της ΕΣΕΕ

Δρ. Μανόλης Μανιούδης, Οικονομικός αναλυτής του ΙΝ.ΕΜ.Υ.-ΕΣΕΕ

Σχολιασμός Δρ. Β. Αρανίτου, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ και Επιστημονική Διευθύντρια του ΙΝ.ΕΜ.Υ. -ΕΣΕΕ.

 

  • Παρουσίαση της ψηφιακής πλατφόρμας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς «εικονική περιήγηση της αγοράς/των καταστημάτων του Πειραιά» με επικεφαλής τον κ. Β. Λινάρδο-Σχολιασμός.
  • Παρουσίαση της πλατφόρμας κινητής εφαρμογής του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς για την πόλη του Πειραιά με στόχευση στους επιβάτες κρουαζιέρας και τους επισκέπτες με επικεφαλής τον κ. Σαρηγιώργη Θέμη – Σχολιασμός.
  • Αποτελέσματα έρευνας για το καταναλωτικό προφίλ  των διερχόμενων καταναλωτών του Πειραιά από το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά με επικεφαλής την κ. Α. Αμπελακιώτη -Σχολιασμός .
  • Σχολιασμός των παρουσιάσεων και των ευρημάτων μέσω τοποθετήσεων εκπροσώπων τοπικών παραγωγικών φορέων και των συμμετεχόντων.
  • Βασικές αρχές διαχείρισης επιχειρηματικών κινδύνων

Επίκουρος Καθηγητής Π. Χουντάλας, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ΠΑ.ΠΕΙ.

 

  • Μελέτη ΕΕΑ: Οι επιπτώσεις της Πανδημίας Covid-19 στην επιχειρηματική συνέχεια και ανθεκτικότητα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων: ο κρίσιμος ρόλος της τεχνολογίας.

Δρ. Θ. Βουτσινάς, Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

eep logo