Κατέρρευσε κομμάτι της σκηνής στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Τραυματίστηκαν ελαφρά μαθητές που έκαναν πρόβα

Ομάδες του Μουσικού Σχολείου Πειραιά θα έδιναν συναυλία το βράδυ της Δευτέρας με θέμα «Σμύρνη μου Αγαπημένη - Από τη Σμύρνη στον Πειραιά» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και από νωρίς το μεσημέρι έκαναν πρόβες, όταν ξαφνικά υποχώρησε πρόσθετο κομμάτι στην ξύλινη σκηνή του θεάτρου.
Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν -ευτυχώς ελαφρά- τουλάχιστον τέσσερις μαθητές, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Με ανάρτησή του ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά Ιωσήφ Βουράκης επεσήμανε ότι "η υπόθεση θα διερευνηθεί και οποίος έχει ευθύνη για ότι συνέβη θα έχει και τις ανάλογες κυρώσεις". Δεν προκλήθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός, σύμφωνα με τον Ι. Βουράκη, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.
"Τα περισσότερα παιδιά συνέχισαν την πρόβα τους και μετά αποχώρησαν. Η πτώση της σκηνής οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιος από την παραγωγή άλλαξε τα στηρίγματα χωρίς να ενημερώσει κανέναν" είπε ο κ. Βουράκης.

Συγκεκριμένα, η ανάρτηση του Ι.Βουράκη έχει ως εξής:

Κατά τη διάρκεια της πρόβας για τη σημερινή μουσική παράσταση «Σμύρνη μου Αγαπημένη - Από τη Σμύρνη στον Πειραιά» , μια διοργάνωση του Ο.Π.Α.Ν. και του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά με τη σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, παρουσιάστηκαν κάποια τεχνικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η συναυλία.
Δυστυχώς, μια λάθος πρωτοβουλία -χωρίς να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι του θεάτρου - για την παράσταση που ανεβαίνει στο ΔΘΠ και μια παρέμβαση στην σκηνή του θεάτρου (τοποθέτηση πρόσθετου κομματιού) προκάλεσε ένα ατύχημα, ευτυχώς χωρίς να προκληθεί κάποιος σοβαρός τραυματισμός.
Ανεξάρτητα από το αν είναι επιφανειακοί οι τραυματισμοί, εύχομαι περαστικά στα παιδιά και θέλω να διαβεβαιώσω όλους και περισσότερο τους γονείς των παιδιών που ήταν εκείνη την στιγμή στο θέατρο, ότι η υπόθεση θα διερευνηθεί και οποίος έχει ευθύνη για ότι συνέβη θα έχει και τις ανάλογες κυρώσεις.
Με εκτίμηση
Ι. Βουράκης
Πρόεδρος Ο.Π.Α.Ν.

eep logo