Νέος πολιτιστικός χώρος οι αίθουσες των παλαιών Σφαγείων στον Ταύρο

Oι αίθουσες θα εγκαινιαστούν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου

Στην αποκατάσταση των αιθουσών των παλαιών Σφαγείων στον Ταύρο, προχώρησε ο Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου και την ερχόμενη Πέμπτη θα τελεστεί ο αγιασμός και θα πραγματοποιηθεί η επαναλειτουργία τους ως ένας νέος πολιτιστικός χώρος. Οι αίθουσες αυτές αποτελούν εμβληματικό σημείο για την πόλη και τους κατοίκους της, τόσο ως προς την ιστορικότητά τους, όσο και ως προς το ότι εκεί διοργανώνονταν για πολλά χρόνια μουσικές και άλλες εκδηλώσεις από φορείς και από το Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου, αλλά και δράσεις σχολείων, όμως είχαν υποστεί τεράστιες ζημιές στη καταστροφική πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει τον Ιούλιο του 2020.

Πλέον, οι ζημιές αποκαταστάθηκαν πλήρως και οι αίθουσες θα εγκαινιαστούν την Πέμπτη 24/11, στις 5:30 μμ, παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος ως τότε υπουργός Εσωτερικών είχε καθοριστική συμβολή στο να εγκριθούν προς χρηματοδότηση οι εργασίες αποκατάστασης.


"H πυρκαγιά στις αίθουσες των παλαιών Σφαγείων το καλοκαίρι του 2020 μας συγκλόνισε όλους. Καταφέραμε να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και ξεκινάμε με χαρά και αισιοδοξία την επαναλειτουργία των αιθουσών", δήλωσε ο δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου και στη συνέχεια τόνισε μεταξύ άλλων: "Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για τη συνεισφορά και τη συμπαράστασή τους στο κοινό μας στόχο, που είναι να συνεχίσουμε το πολυδιάστατο έργο υπερτοπικής σημασίας που επιτελείται στις αίθουσες των παλαιών Σφαγείων. Νοιώθω την ηθική υποχρέωση να αναφερθώ ιδιαίτερα στον νυν υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, ο οποίος και θα τιμηθεί για την πολύτιμη συμβολή του στην αποκατάσταση των αιθουσών".

Πηγή: thetoc.gr

eep logo